Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

fredag, november 10, 2006

Mest pang för pengarna: Stockholm

Varsågoda att nominera Stockholms just nu mest prisvärda rätt. Jag kommer säkerligen komma på flera så småningom men Johans och min första nominering är:
Bigoli, den fantastiska skadjurspastan på La Casa på Långholmsgatan. Den kostar futtiga 127 pix. Pastan är stunsig, skaldjuren många och såsen levererar djup, finess och till sist en råsop av peperoncino.

10 kommentarer:

Anonymous Elin sa...

Varje gång vi är på Edsbacka Bistro beställer sambon råbiff och mumlar "the best 10 pound you can spend in Sweden". Den kostar 155 pix och han är i ett euforiskt rus efteråt. Varje gång. Jag återkommer med ett eget bidrag. Måste sålla lite ;)

09:14  
Blogger Lisa sa...

Oh, nu blir jag supersugen! Bra nimonering!

22:31  
Blogger Lisa sa...

Nomininering menar jag det var vinets fel. Mest.

22:34  
Anonymous Laksen sa...

Jag äter med förtjusning Korvfrossartallrik på Löwenbräau för 130 spänn. 4 olika korvar, kokt potatis, potatissallad och en ok surkål.

15:26  
Blogger Lisa sa...

Potatissallad OCH potatis. Bara en sådan sak ...

15:30  
Anonymous Anonym sa...

Mergezrullen på Gazelle i Hötorgshallen. 40 pix. Svårt att förstå att en marokansk variant av tunnbrödsrulle kan skapa ett sådant beroende

/Leif

16:17  
Anonymous Jens sa...

I Hötorgshallen finns ett ställe som säljer bland annat lammkorv - merguez. Mitt minne sviker mig tyvärr så jag vet inte vad stället heter. De säljer även snabbmat i form av pitabröd (eller franskbröd) fylld med korv, lammkött eller någon annan variant. Till det lök- och grönsaksröra. Snabbmat måhända men för 40 kronor är prisvärdheten enorm. Godare än vilken kebab som helst.

17:12  
Anonymous Jens sa...

Hade jag läst kommentarerna noga hade jag insett att Leif precis tipsat om samma sak...

17:13  
Blogger Tove sa...

I Östermalmshallen finns ett ställe som säljer svensk husmanskost. Kommer inte ihåg namnet. Bredivid dyrLisa (;)). När jag är i dessa trakter så måste jag in och ha en portion Oxrullader med råstekt potatis + gurka. Tror den kostar 65 kr nuförtiden. Mumsig härlig höstmat.

10:04  
Blogger Xtian sa...

Okej, vi kan tipsa om hur mycket snabbmat som helst som hela Redaktionen tycker är prisvärd, men vi håller hårt i tyglarna och utbrister i kör:

5 små assietter på Sturehof (145:-). Läcker lax, skabrös skagen, barsk böckling och sen lite blandade erbjudanden på de andra 2. Detta tillsammans med en rejäl bit Västerbotten.

alt.

5 sorters sill på Sturehof. 145 här oxå. Med potatis och en rejäl bit Västerbotten.

Och som grädde på moset, så får man ju alltid ett stor fin slev av deras "San Augustin"-röra helt gratis (lenvispad grädde med kaviar i).

23:02  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida