Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

tisdag, september 12, 2006

Skandinavisk hetta

DSC00073.JPG
I vissa länder räknas vitlöken som en grönsak och inte en krydda. I vårt broderland i öst räknas pepparroten som en grönsak. Det är krut i finnarna! Jag har trumatiska minnen från barndomen då min mor av misstag ersatte palsternackan i en borstj med en hel pepparrot. Tårarna börjar rinna vid bara tanken på den milt sagt värmande soppan.
Här en idolbild på Gös Mannerheim från mitt besök på Glaspalatset i Helsingfors. De klassiska tillbehören är svampstuvning och ett generöst lass smörbrynt pepparrot. Inte så rivigt som jag befarande. En smaksensation!

4 kommentarer:

Blogger Ilva sa...

Underbart! Tack for tipset!

11:13  
Blogger jacobsteel sa...

pepparrot hade jag alldeles glömt! tack för påminnelsen! :D

13:44  
Blogger Viktoria Schiöler sa...

Pepparrot, ja. Jag glömmer jämnt att det finns och hur gott det är. Ska publicera ett jättegott recept. Nu.

08:48  
Anonymous Anonym sa...

smörbrynt pepparrot låter ju alldeles förbålt gott, borde innebära lite mindre tårdrypande pepparhetta antar jag!

16:34  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida