Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

måndag, september 11, 2006

Lugn och ro — svälj en ko!

Håhåjaja! Nu ställer Mjölkfrämjandet till med seminarium. Lugn & Oro ska det handla om. Ettusensexhundrafemtio pix kostar det att under en hel dag få höra hur frisk och snäll man blir när man dricker mjölk. Fast då ingår det förstås mingel med ost på kvällen.
DSC00051.JPG Restaurangakademien har precis gängat sig med den mejeritäta organisationen Årets Kock. Förlovningskalaset stod i fredags och jag hann avlägga ett kort besök för att ogenerat klämma i mig två glas gratisrioja. Samt tappa en bit rödbeta från den delikata kryddostpizzan innaför klänningen.
Idag måste det vara omöjligt för någon kock (eller matskribent) att komma undan det bovina imperativet. En världsordning som avspeglas i midjemåttet på de flesta av Årets Kockar.

Bild ovan på den rodnande bruden (aka framgångsrik Årets Kock-general) Hanna Halpern samt en av Sveriges minst kända och mest kompetenta matmänniskor: Caroline Soudah. Jo, det fanns kändisar där men dem får ni säkert nog av i andra sammanhang.

1 kommentarer:

Blogger Alice sa...

Det är imponerande hur Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj har lagt beslag på namnet Årets Kock. Kan man vinna tävlingen utan att använda sig av mejeriprodukter?

15:50  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida