Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

måndag, september 04, 2006

Hit and/or miss

DSC00301.JPG
Låt aldrig ögat avgöra när du väljer marockansk mat. En rätt som ser såhär alldaglig ut kan antingen vara menlös eller sublim. Vid första tuggan insåg vi att valet av den lite ruffa gatukrogen mitt i Bristol var en fullträff. Couscousen var smyckad med gyllenstekt lök och bärnstensgula russin. Samt diskret parfymerad med apelsinblomsvatten. Lammgrytan balanserade med lök och murriga kryddor. Ett solskimmer och mättad söt arom från saffran var kronan på verket.
Couscous är inte korn i ordets egentliga mening utan ett slags mikropasta lagad på mjöl av durumvete. Utan kryddning och med fel tillbehör känner du bara den småjobbigt knollriga konsistensen. När alla smaker sitter där de ska är de små grynen oumbärliga.

4 kommentarer:

Blogger Jessica sa...

Jag åt en strålande marockansk morotsgryta en gång. Har ingen aning om vad den heter och den såg inte mycket ut för världen men gott som tusan var det.

20:03  
Blogger Kaospiloten sa...

Marockansk mat är smaskens. Gillar russin i mat och couscous....nu blev jag hungrig!

22:57  
Anonymous hjalmar finne sa...

Njamm. Vem var den gourmet-expert som sag att engelska mat är dålight? "grande silvio" kanske.

14:22  
Anonymous Anonym sa...

Vilken härlig couscous rätt..finns även en butik som jag gick förbi på Andra Långgatan 22 i Göteborg som säljer marockanska inrednings bland annat tagin (marockanska lergrytor)

Dom har även en webbshop som man kan klicka vidare på !

17:50  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida