Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

måndag, augusti 21, 2006

Lang Thi Be Tu

Malmös hemligaste mästerkock på Resstaurang Asien. Mer senare. Jag är fortfarande för överväldigad för att tänka klart. Det är en myt att man inte blir mätt på asiatisk mat.

DSC00135.JPG

DSC00099.JPG
Canh chua: sötsyrlig soppa med lax, jätteräkor, toppad med koriander och ngo om, risfältsört. Risfältsörten der ni bättre på bilden nedan. Mitt i bilden ovan ser ni bac ha en underbar mild, svampig men ändå knusprig stjälkgrönsak . Det är de friska gröna stänglarna från en släkting till taro.
Bara för allvarligt skadade matnördar: en limerick om bac ha.
DSC00095.JPG

7 kommentarer:

Anonymous Pierre sa...

Ah, vietnamesiskt? Världens bästa!

09:09  
Blogger J & M sa...

Ode till restaurang Asiens pho.
Deras pho är to-die-for!!!
Jag älskar hela kombon med den salta fisksåsen, de krispiga böngroddarna, den syrliga citronen, de slippriga risnudlarna, det saftiga köttet, thaibasilikans och korianderns fräscha arom, buljongen, chilin....oj oj oj, det blir nog pho till frukost också för min del... ;)

10:40  
Blogger Too-ticki sa...

Vietnamesiskt! Jag är fullständigt såld på vietnamesiskt! Jag lagar ibland vietnamesiskt, vilket ofta blir gott, men jag kan inte sluta undra hur dessa rätter jag lagar med hjälp av "den vietnamesiska kokboken" ska smaka egentligen.

09:44  
Anonymous Anonym sa...

så kom igen Lisa, en utförligare presentation av detta tack!

12:03  
Blogger Lisa sa...

Sorry!
Gå dit och ät själva! Har en massa deadlines denna vecka. Och geten börjar se bra risig ut. Jag lägger dock en länk till ett (oprövat recept till den himmelska soppan). Men jag kommer snart att skriva om vietnamesiskt i ngn tidning.

12:09  
Anonymous Anonym sa...

Fantastiskt att de har vietnamesiskt, så som jag letat i hela Malmö (förutom Target)! Senaste gången jag år där (asien)var nån gång på 90-talet – då hade de klassiskt svenskt kinakök. Tack för tipset!

11:12  
Anonymous Anonym sa...

Asiens vietnamesiska mat är helt outstanding! Rekommenderas varmt!

11:58  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida