The kitchen bitch is back!
Nej, jag är inte död. Däremot har en ondsint visdomstand nästan fått mig att önska att jag vore det. I ärlighetens namn ligger det också lite hederlig sommarlättja bakom uteblivet bloggande. I morgon kommer kommer den utlovade rapporten om hur du använder torkad svamp i maten.
Till dess får du trösta dig med ett recept på sommarsallad med basilika. Den här salladen blir bara bra nu när sommarkålen är som älskligast. En aning libbsticka kan vara gott i. Läs mer om libbsticka i SvD på lördag! Då bjuds också ett originellt recept på en präktig potatissallad.
Till dess får du trösta dig med ett recept på sommarsallad med basilika. Den här salladen blir bara bra nu när sommarkålen är som älskligast. En aning libbsticka kan vara gott i. Läs mer om libbsticka i SvD på lördag! Då bjuds också ett originellt recept på en präktig potatissallad.
Somrig vitkålssallad
1/2 färskt vitkålshuvud
1/2 litet stånd fänkål
1 ask körsbärstomater
12 stora blad basilika
1 dl finskuren lökblast eller 1/2 dl gräslök
Till dressing:
1/2 tsk fänkålsfrö
1/2 tsk korianderfrö
2 msk presssad citron
1/2 msk finrivet citronskal
1/2 msk ljus honung
1/2 dl olivolja
1 nypa salt
1. Börja med dressingen: Stöt kryddorna fint. Vispa samman med övriga ingredienser.
2. Skär bort rotstocken på kålen och strimla den fint. Skär bort den träiga mittbiten på fänkålen och strimla den också. Kvarta körsbärstomaterna. Skär basilikan grovt med supervass kniv.
3. Blanda klabbet. Låt stå i minst en kvart så att smakerna smälter samman.
7 kommentarer:
Välkommen tillbaka, jag har en stilla undran, uppfostrad av receptskrivaren som man är. Borde fänkåls och korianderfröna rostas innan dressingen blandas?
Soliga Hälsningar,
Eva
oj den dressingiden gillar jag!
Håller med Elin och dressingen måste provas.
Visste du att libsticka kallas Maggikraut på tyska? Lär bero på libstickans lite buljongtärningsaktiga smak.
Eva: man kan rosta kryddorna. Men i den här salladen funkar det fint med de lite mer skarpa smaken av råa kryddfrön.
Helena: Förmodligen beror det på att det fanns en sås som hette Maggi-sås som var ett slags buljongextrakt smaksatt med libbsticka. Men vad som är hönan och vad som är ägget i detta intrikata sammanhang lämnar jag till docenter i den tyska buljonghistorien.
Jag läste din artikel om libbsticka igår och cyklade till Botaniska för att tjuva lite, men hittade ingen...
Lustigt. Sitter här med en visdomstand som gör såååå ont. Kan knappt öppna munnen och tugga i mig något :-(
Men det här receptet verkar super. Älskar vitkål. Mums!
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida