Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

onsdag, maj 24, 2006

Svampknep 2: Rosiga champinjoner

Det här med champinjoner gav mig en tankeställare. Vissa sjöljer andra skalar dem med kniv. Varför vet jag inte riktigt. Ett gammalt kallskänkeknep för den som vill ha rosiga svampar till en sallad är följande.
1. Lägg svamparna i en ren vask. Skölj dem hastigt med kallt vatten.
2. Strö över ca 1/2 dl vetemjölk och vänd runt svamparna i blandningen.
3. Skölj bort vetemjölet med kallt vatten och svamparna är sprillans rena och rodnande.

Varning! Det finns många som är glutenintoleranta och känsliga även mot små mängder mjöl. Så använd inte knepet på krogen eller till gäster du inte känner. Kan någon prova med Maizena och rapportera om det funkar? Fast det blir ju lite dyrare ...
Jag använder inte detta på vild svamp. De går sönder lätt och blir blaskiga av sköljning.

PS. Vårsoppan är på väg!

2 kommentarer:

Blogger Jessica sa...

Jag blottar min okunnighet -- hur ser en rosig champinjon ut?

13:36  
Blogger Ulrika Ingemarsdotter sa...

Hm, då får jag kanske börja fundera på att lägga ifrån mig kniven... :)

14:39  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida