Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

torsdag, januari 12, 2006

Smalt tilltugg

Ett kondiment som går att äta redan efter några timmar, men håller sig i flera veckor. Gör dem ikväll och ät i morgon. Gott som tilltugg till dry martini eller på en buffé.
Picklade morötter med apelsin och koriander
4 stora morötter
Kryddlag:
ca 2 1/2 dl äppelcidervinäger
1/2 dl råsocker
1 klyfta vitlök
1 stor strimla apelsinskal
1/2 msk korianderfrö
1/2 tsk fänkålsfrö
1 lagerblad
ca 1 tsk skivad chilipeppar

1. Skala morötterna och skär i penntjocka stavar. Koka lätt i saltat vatten. De ska fortfarande ha rejält tuggmotstånd. Slå upp i ett durkslag. Skölj inte.
2. Skala och skiva vitlöken. Skär noga bort allt det vita på apelsinskalet. Strimla fint.
3. Koka upp alla ingredienser till lagen och låt puttra under lock någon minut. Slå den heta lagen över morötterna. Vänd runt ett par gånger medan de svalnar. Förvara i kyl.

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

kunde inte låta bli att länka... hoppas du inte har nåt emot ordvitsar
http://www.bustedtees.com/shirts/condiments

13:30  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida