Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

onsdag, januari 04, 2006

Himmelriket är nära

Länge har jag irrat likt en osalig ande i Stockholm. På jakt efter en osthandel som kan ersätta Möllans ost i Malmö. Jodå, det finns ett flertal utsökta ostaffärer, men ingen osthandlare som är lika besatt av ost Peter Mårtensson på Möllans Ost. Ibland undrar jag om han någonsin ser på sin fru med samma devota hängivenhet som han betraktar sin specialbyggda getosthumidor. (Jo, just det en sådan där fuktkammare som används för cigarrer men av kolossalformat och med avgjort hiskligare doft.)
Jag har i alla fall äntligen mött en man som är stark kandidat till Sveriges näst mest ostfrälsta. Nämligen Thomas Karlsson i ostdisken på NK:s saluhall. En mild man med smak för ilskna ostar och en bronsmedalj från Ost-VM i bagaget. Ostdisken är inte skrymmande men varje ost är väl vald och vårdad. Här finns hippa svennar från Jürrs sida vid sida med vilda korsikaner och gråskäggiga fransoser.
Gå dit!

7 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Jag är tyvärr där alldeles för ofta......Kommer nog dö med en Roquefort i mungipan......Jag önskar också att det är fler som hittar NKs saluhall så att dom inte tvingas att lägga ner.

Eva

15:24  
Blogger Lisa sa...

Och tänk så bra ostarna smakar på rostat ljust surdegsbröd!

19:34  
Blogger Jessica sa...

Johan får skriva en liten avhandling typ när han har tagit sig igenom den där kokboken på tyska som han har beställt. Man är fenomenala på surdegsbröd och levain i Tyskland.
Och jag gillar NK's matmarknad. Wasabiärtorna lockar mig alltid att köpa ett gäng.

21:40  
Blogger Agnes sa...

Synd att Stockholm och NK ligger så avsides och ocentralt...;)

23:47  
Blogger Lidbom sa...

Läste du den här artikeln?

www.icity.se/new2/pages/nr/nr2/ost

10:48  
Anonymous Martin Ragnevad sa...

Tips: Androuet på Sibbylegatan är också bra.

23:09  
Anonymous Martin Ragnevad sa...

ahh.. Sibyllegatan ska det va..

23:10  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida