Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

torsdag, december 29, 2005

Cashewgratinerade musslor med thaismak

En imponerande aptitretare aom verkar avancerad men är lekande lätt att laga bara man shoppat hem ingredienserna. Cashewröran kan också bli ett trevligt täcke för fisk eller champinjonhattar. Billiga nya zeeländska jättemusslor hittar du i den siatiska affärens frysdisk.
Thaimusslor
1 kg nya zeeländska musslor
Till cashewröra:
2 dl cashewnötter
1 msk fisksås
1 1/2 msk grovhackad ingefära
2 tsk farinsocker eller stött palmsocker
1 1/2 msk Mae Ploy chili in oil (eller annan asiatisk mild currypasta)
2 stänglar citrongräs, skalade och finhackade
2 klyftor vitlök, skivade
2 msk pressad lime
3 kvistar färsk koriander, grovhackade
1. Tina musslorna. Helst i kyl över natten.
2. Mixa cahewlätterna lätt så att dde blir grovhackade. Tillsätt övriga ingrediener och mixa till ett kornigt mos. Fördela på musslorna och mura fast med en oljad tesked.
3. Ställ under grillelementet ca 6-8 minuter tills fyllningen fått färg och musslorna är genomvarma. Garnera gärna med lite asiatiska örter. Lika goda ljumma som kalla.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida