Kokospannacotta med citrongräs
pannacocos
Originally uploaded by forare.
Kokospannacotta med citrongräs
Kokosmjölkens sötma passar utmärkt i desserter. Men använd alltid en nypa salt så balanseras den lite platta smaken. På asiatiska affärer kan du i bland hitta små falskor med pandanusessens - asiens svar på vanilj. Ett par droppar i pannacottan gör underverk.
1 stång citrongräs
4 dl kokosmjölk
1/2 dl socker
3 gelatinblad
1 nypa salt
1. Krossa citrongräset med en mortel eller baksidan av en kniv. Slå en knut på det och koka upp tillsammans med kokosmjölk och socker. Blötlägg under tiden gelatinbladen i kallt vatten.
2. Låt kokosblandningen stå och dra i minst fem minuter och svalna något. Smaka av med en gnutta salt. Rör ut gelatinbladen och lös upp dem noga.
3. Häll upp blandningen i små glas. Låt stelna i kyl ca 3 timmar. Det går snabbare om du låter dem stå i frysen de första 20 minuterna. Servera med färska bär eller mangosås (se recept nedan).
Mangosås
Pakistansk mango ger mest färg och arom. Såsen är god även till glass eller pannkakor. Tillsätt lite chili och du har en kul sås till kall kyckling.
1 liten mogen mango
2 msk grovhackad syltad ingefära i sockerlag
7-10 stora blad limebasilika
1. Skär mangon i bitar. Skär av skalet.
2. Kör i mixer med ingefära till slätt mos. Mixa ner limebasilikan. Smaka av med lite sockerlag från ingefäran.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida