Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

måndag, augusti 08, 2005

Munsbit



Är persisk gurka världens godaste? Jag anser det tills jag blir överbevisad. Lite sötare och syrligare påminner den oss om att gurkan är en frukt. Det fiffigaste med den är att den är så näpen att man kan göra små prilliga snacksbåtar av den. Den här är fylld med en enkel getostkräm och garnerad med några av de sköna juvelerna från Bondens egen marknad. variera dekorationerna efter säsong men glöm inte att smakerna måste harmoniera!

Gurkbåtar med getost, ditt och datt
4 persiska gurkor
50 g fransk getostrulle
2 msk tjock turkisk yoghurt
1 tsk fin olivolja
små bitar av gul och röd tomat
några ringar av färsk lökblast eller salladslök
4 fina mynta blad
4 fina röda basilikablad (kanelbasilika, limebasilika)
rostad svartpeppar, krossad
1. Mosa samman getost med yoghurt och olivolja.
2. Dela gurkorna på längden och gröp ur dem lätt. Fyll med getosten. Strö över lite svartpeppar. Garnera med tomatbitar och örter rivna i lagom bitar.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida