Utfodring!
Jag var för upptagen igår för att rapportera om surdegen. Det hände ändå inte särskilt mycket, förutom att blandningen började lukta och smaka trevligt surt.
Idag blir det roligare. I vår ursprungliga blandning var viktförhållandet mjöl till vatten ca 1:4. Som jag förklarade tidigare skulle den spädda blandningen förhindra att mögel fick fäste på ytan. Nu är blandningen ordentligt sur och därmed mindre känslig för mögelangrepp. Jag börjar därför gradvis öka viktförhålladet mjöl/vatten så att det närmar sig 1:1. Surdegen ska utfodras!
Idag blir det roligare. I vår ursprungliga blandning var viktförhållandet mjöl till vatten ca 1:4. Som jag förklarade tidigare skulle den spädda blandningen förhindra att mögel fick fäste på ytan. Nu är blandningen ordentligt sur och därmed mindre känslig för mögelangrepp. Jag börjar därför gradvis öka viktförhålladet mjöl/vatten så att det närmar sig 1:1. Surdegen ska utfodras!
Dag 4
Surdegsblandningen från dag 1
100 g grovt rågmjöl
1 dl vatten
Blanda ingredienserna. Du får gärna röra om nu och då under dagen.
1 kommentarer:
Det här påminner lite om mamselamsens utflykter i gastronomins utmarker... m.a.o. väldigt spy-likt...
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida