Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

torsdag, april 20, 2006

I've gone commercial!

Efter att ha jobbat som hederlig, omutad matskribent i ett drygt årtionde är det med sorg i hjärtat jag meddelar att det inte går att försörja sig som frilansande matnörd. Under den tid jag arbetat som frilans har inte bara arvodena utan också etiken sjunkit på de flesta av redaktionerna. Gränserna mellan reklam och redaktionellt material suddas ut.
Eftersom jag är trött på att arbeta för jämnan med en timlön motsvarande en snabbnöpskassörskas tar jag numera konsultuppdrag, skriver pressmaterial, recept och böcker för beställare vars produkter jag gillar.
Jag hoppas det inte kommer att påverka partiskheten på den här bloggen. Mer om mina uppdrag och en del köpetexter kommer ni att kunna läsa på Matlabbets blogg.(Flickan är köpt av Gammeldansk, klänningen på Grand Bazaar)

6 kommentarer:

Blogger stationsvakt@gmail.com sa...

Vad tröttsöt du ser ut. :-)

09:16  
Blogger Frida sa...

Lycka till på andra sidan ;-)

09:26  
Anonymous Anonym sa...

Åh, jag blir både ledsen och glad. Ledsen eftersom du är en av ytterst få matskribenter som förenar glädje och intresse för ämnet med kunskap och kritisk ansats. Som fattar vad man gör med trovärdigheten om man pepprar publikationerna med textreklam för nya men meningslösa produkter. Men det är kul om du får tjäna mer pengar förstås.

14:23  
Blogger Lisa sa...

Jag kommer att fortsätta i Svenskan. Och att vara kritisk. Det är därför det är så viktigt att jag redovisar mina kommersiella uppdrag. Det gör inte alla andra matskribenter.

14:27  
Anonymous Anonym sa...

Heders till dig för att du är öppen med vad du gör.

15:26  
Blogger Lisa sa...

Tack, tack!

09:04  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida