I've gone commercial!
Efter att ha jobbat som hederlig, omutad matskribent i ett drygt årtionde är det med sorg i hjärtat jag meddelar att det inte går att försörja sig som frilansande matnörd. Under den tid jag arbetat som frilans har inte bara arvodena utan också etiken sjunkit på de flesta av redaktionerna. Gränserna mellan reklam och redaktionellt material suddas ut.
Eftersom jag är trött på att arbeta för jämnan med en timlön motsvarande en snabbnöpskassörskas tar jag numera konsultuppdrag, skriver pressmaterial, recept och böcker för beställare vars produkter jag gillar.
Jag hoppas det inte kommer att påverka partiskheten på den här bloggen. Mer om mina uppdrag och en del köpetexter kommer ni att kunna läsa på Matlabbets blogg.
(Flickan är köpt av Gammeldansk, klänningen på Grand Bazaar)
Eftersom jag är trött på att arbeta för jämnan med en timlön motsvarande en snabbnöpskassörskas tar jag numera konsultuppdrag, skriver pressmaterial, recept och böcker för beställare vars produkter jag gillar.
Jag hoppas det inte kommer att påverka partiskheten på den här bloggen. Mer om mina uppdrag och en del köpetexter kommer ni att kunna läsa på Matlabbets blogg.
(Flickan är köpt av Gammeldansk, klänningen på Grand Bazaar)
6 kommentarer:
Vad tröttsöt du ser ut. :-)
Lycka till på andra sidan ;-)
Åh, jag blir både ledsen och glad. Ledsen eftersom du är en av ytterst få matskribenter som förenar glädje och intresse för ämnet med kunskap och kritisk ansats. Som fattar vad man gör med trovärdigheten om man pepprar publikationerna med textreklam för nya men meningslösa produkter. Men det är kul om du får tjäna mer pengar förstås.
Jag kommer att fortsätta i Svenskan. Och att vara kritisk. Det är därför det är så viktigt att jag redovisar mina kommersiella uppdrag. Det gör inte alla andra matskribenter.
Heders till dig för att du är öppen med vad du gör.
Tack, tack!
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida