Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

måndag, oktober 10, 2005

Trendspaning!

Nyss hemkommen från Bordeaux är jag ännu hänförd, knäsvag, euforisk vid tanken på alla små läckra knäckiga canéles. Som av en händelse har en av mina favoritmatbloggar också skrivit om dem. Små förhållandevis osöta bakverk med knäckig yta och segt fuktigt inkråm som tillagas i kopparformar. De går nog utmärkt att spela squash med. Jag förutspår att de snart kommer att finnas på varje trendkrogs gottebricka.
Vem vet var de finns i Sverige?

5 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Varför inte fråga "Fransmannnen"? Dom står säkert och bakar kakor på nätterna.

EVA!

10:52  
Anonymous Anonym sa...

Jag tycker inte de såg så goda ut, men om jag råkar på sådana ute, så får jag nog testa bara för att du använde ordet "knäckig" (ett sånt synnerligen smaskigt ord) om dem! :D

12:36  
Anonymous Anonym sa...

Det är inte en händelse - frågan är varför inte alla skriver om dessa kakor, hela tiden, överallt.

Var man kan hitta dem i Sverige? Ingen aning. Här i Frankrike kan man köpa oförskämt goda, djupfrysta hos Picard. Om man nu inte har turen att ha vägarna förbi Bordeaux, förstås...

15:45  
Blogger Lisa sa...

Härligt! Jag ska ändå träffa Johan Söreberg för han har en burk polermedel som tillhör mig (fråga inte!). Passar då även på att försöka lura av honom formar samt tillstånd att publicera receptet här på bloggen. Har sett liknande formar i silikon men undrar om det ger lika bra resultat. Vet någon? Misstänker dock att Johan (min man alltså) får baka. Han är bättre än jag.

16:15  
Blogger Lisa sa...

Låter a) oemotståndligt b) som om det kan bli Johans nya besatthet. Kvällens surdegsbröd var awardwinning. Bättre än de flesta jag bedömde på tävlingen. Nu måste jag bara lägga fram det här med canéleprojektet på ett snyggt sätt så att han nappar.

21:29  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida