Sista pusselbiten: senapssås
Matpusselveckan fortsätter! Igår serverades matälskarklassikern pankopanerad fisk med bakade potatisklyftor, fint tärnat äpple och kokt blomkål. Vi vuxna hottade som vanligt upp firren med en enkel smal sås för att kompensera för det myckna fettet i paneringen. Använd riktiga små schalottenlökar och inte bananfuskvarianten. Äkta vara ger dubbla smakutdelningen. Jag lovar!
Vardagssås till fisk
2 dl minifraîche, 5% fett
2 msk stark söt senap eller 1 msk söt och 1 msk fransk senap
1/2 dl avrunnen kapris
1-2 msk finhackad shalottenlök
ev 3/4 dl fintärnat syrligt äpple
1. Blanda samman alla ingredienser. Smaka av.
Variera mera!
Lite hackad färsk dragon eller bladpersilja smakar bra i såsen. Eller söt thaibasilika som smakar förvillande likt dragon.
Vardagssås till fisk
2 dl minifraîche, 5% fett
2 msk stark söt senap eller 1 msk söt och 1 msk fransk senap
1/2 dl avrunnen kapris
1-2 msk finhackad shalottenlök
ev 3/4 dl fintärnat syrligt äpple
1. Blanda samman alla ingredienser. Smaka av.
Variera mera!
Lite hackad färsk dragon eller bladpersilja smakar bra i såsen. Eller söt thaibasilika som smakar förvillande likt dragon.
2 kommentarer:
Damn, I wish I could read this blog! Why don't you write it in English?
Haha! Because I want to keep superior writers (lika that annoyingly talented Rosa Jackson) away!
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida