Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

måndag, oktober 10, 2005

Resten av krabban då?

Till min mans crabcakes används enbart det vita köttet. Och så sitter man där med ett lass krabbmojs kvar. Misströsta inte! Den söta krabbsmaken livar upp söndagsnudlarna. Bra bakismat, nästan synd att vi inte var bakfulla alls.
Liva upp med de grönsaker du råkar ha hemma i kylen och bekymra dig inte om någon krydda saknas. Den enda kokosgrädden som går att använda i vanliga affärer är Santa Marias i tetra. Ersätt med Oatly eller matlagningsgrädde annars.
Thaicurry med krabba 4 portioner
3 dl krabbrester eller andra rester
3 dl frysta ärter
4 portioner fullkornsspaghetti
2 shalottenlökar
1 liten zucchini
1 msk grovriven färsk ingefära
1 msk Mae ploy chili in oil eller röd curry efter behag
2 dl kokosgrädde
1 msk asiatisk fisksås
1 msk finhackat citrongräs
saft och finrivet skal av 1/2 lime
finskuren koriander och salladslök
rotad vietnamesisk lök
rapsolja till stekning
1. Smula krabban i småbitar och ställ åt sidan. Lägg de frysta ärtorna i ett durkslag. Koka pastan medan du lagar curryn.
2.Skala löken och klyfta den tunt. Skala zucchinim och skär i tjocka skivor och sedan i kvartar. Fräs ingefära och lök i rapsolja tills de fått lite färg. Vänd ner zucchinin. Fräs några minuter tills zucchinin mjuknat en aning.
3. Slå på kokosgrädden, fisksåsen samt citrongräset och låt koka upp. Dra pannan av värmen. Rör ner krqabbmöttet, pressad lime och limeskal.
4. Slå upp pastan i durkslaget när den är al dente. Låt ligga och ånga av med ärterna någon minut. Skaka av vattnet. Blanda med curryn i pannan. Rör ner koriander och finhackad salladslök. Smaka ev av med en nypa socker och mer lime. Topppa gärna med mer örter och lite rostad vieetnamesisk lök.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida