Middagsmat: Familjejuveler
På pålitliga Vi Hornstull hittade jag idag lammtestiklar. Har ätit tesitklar tidigare både Karstens kokta och Mr Fungs friterade. Nu är jag i valet och kvalet. Hur är de godast egentligen?
Och det blir minuspoäng får de fyndiga som rekommenderar "testiklar i sin egen sås" eller andra tramsigheter. Det här är allvar! Återigen står den ärofyllda titeln Veckans Matnörd på spel.
Förresten ärJohan hemma och förra veckans nyhetsbrev ligger nu på Taffels ännu ödsligt ekande sajt.
Och det blir minuspoäng får de fyndiga som rekommenderar "testiklar i sin egen sås" eller andra tramsigheter. Det här är allvar! Återigen står den ärofyllda titeln Veckans Matnörd på spel.
Förresten ärJohan hemma och förra veckans nyhetsbrev ligger nu på Taffels ännu ödsligt ekande sajt.
Etiketter: mountain oysters, tillagningsknep, veckans matnörd
11 kommentarer:
Har aldrig provat själv, men läst om rätten.
Vad jag förstår är den bl a vanlig i alla länder som tillämpar slaktning och tillagning av allt kött inom 24 tim.
Testiklar och huvuden med ögonen som påstådd delikatess, ingår då ibland även bland tillagningsdetaljerna
Betr huvuden finns ju kvar kokt "lambaskalle" på Gotland. Vet inte om man där behåller ögonen vid kokning eller ej.
Förresten vid kokning av lambaskalle används bara årslamm?
I annat fall blir det ju besvär med hornen på gotlandsfåren
Betr testiklarna kan jag fantisera om helsteknig/grillning med en vitlökryddad tomatsås vid sidan av
Antagligen har du, men inte alla som läser din sida, sett den här länken:
101 Testicle recipes
Om jag satt i juryn skulle du, Lisa, få äretiteln denna gång!
:-D
pipopp:
Ja det var i sanning en annorlunda och informativ länk.(även om det inte var 101 recept)
Kolla speciellt FAQ ang "vascectomy".
Bör ha roat Lisa med hennes erkänt perverta humor.
Kan nägon komma med fler och bättre varianter på tillagning av testiklar?
Jag har i och för sig inte kollat in sidan i fråga, men friterade, i vanlig "pate a frire" med öl i, serverade med kryddig sås (något med chili, spiskummin, vitlök och en massa tomat i) och ris är det riktigt gott.
Har också ätit dessa delikatesser vända i mjöl och bara stekta. Det blev en bättre kosistens på själva "köttet", lite grann som stekt kalvbräss, men det smakade inte lika bra.
Som vanligt, när det gäller både matlagning och testiklar, handlar det väl om tillbehören och hur det hela presenteras? :-)
Jag skulle, som vanligt, göra som Hugh. Blanchera 2 min, skölj i kallt vatten, ta av skinnet. Marinera i 3 timmar. Hugh föreslår marinad på olja, vinäger, lök, persilja, timjan. Den ska bytas ut efter en timma mot samma marinad fast med citron, stå i 2 timmar till. Dela "nötterna" i fyra delar. Sen rulla i mjöl och panera i 6 min. Serveras med en vinagraitte.
Går ju att variera i det oändliga.
Jag såg en veterinär på TV som passade på att tillaga testiklarna, när han kastrerade en gris!
örjan: ögonen i lambskallen finns kvar. Vid servering petas det loss och lägges i snapsen och sväljes helt när "ögonsupen" tas. Åtminstone på lambskallegasquen på Gotlands nation i Uppsala...
Åh, jag gillar ju dels bara vända i mjöl och stekta, men Butler har aioli till sina. DET verkar smasken tycker jag.
ska jag kommentera, ju, men vet inte, håller på andreas, håller på att man äter dom i kohagen under översyn av både före detta ägare, tidigare potentiella, stek i aluminiumpanna, använd lammnjurtalg, kanske råa, kanske ska man gå förbi med en flaska vermouth eller tequila, vet?
Bland det bästa jag ätit. Godare än de jag testat förut. My god!
Patrik, köp på Vi så mejlar jag receptet. Ni alla andra får vänta ett par veckor tills det publiceras par Taffel.
Ska jag minnsan göra!
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida