Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

tisdag, oktober 30, 2007

Just nu i Malmö

port salut

Var det en dröm? Eller var det en 2 års lagrad port salut? I alla fall hände det på oförlikneliga Möllans Ost. Gå dit och upplev själv.

Tack till de 630 som anmält sig till Taffels veckobrev. Vi 8 i redaktionen (bland annat Gitto, Iso och Malin) bockar, bugar och tackar!

Etiketter: , ,

10 kommentarer:

Blogger Martin sa...

Kul att det finns något(!) som jag testat som jag testat innan dig :-).

testade du den nya fikonkakan också?

Förresten har du läst mitt mail där jag tipsade om hans som ska rädda Östersjön?

19:11  
Blogger Lisa sa...

Inte hunnit svara på alla mejl! Visst var osten god? Fast det intressanta är ju att alla ost liknar varandra mer och mer ju mer de lagras. Ursprunget liksom suddas ut.

21:57  
Anonymous Anonym sa...

ÅÅÅÅ, har ni knutit någon med vetenskplig förankring till er på taffel.se också!

En matnörd med asiatiska influenser, en vinkännare, en kaxig matlagare, enfantastisk skribent och en person som kan skilja fakta från skröna.

Detta kommer att bli spännande!
Vad saknas? Kulturell och historisk förankring?

Oj,oj, det här är som kvällen före julafton och man får gissa på paketen som plötsligt smusslats fram under granen.

22:13  
Blogger Lisa sa...

Bra sprid ordet! Mer information komemr i första nyhetsbrevet.

22:18  
Blogger Martin sa...

Hej, jo, det tycker jag nog också, att det kanske dyker upp smaker som finns i andra långlagrade ostar. Antagligen äter jag alldeles för mycket ost för att uppmärksamma det :-), men i just port saluten tyckte jag att det var väldigt många tydliga drag av andra svenska långlagrade ostar, utom möjligt vis en riktigt perfekt långlagrad grevé. Det är verkliggen den osten jag tycker sticker ut från alla andra svenska långlagrade ostar.

PS. Artiklen om Östersjömannen finns på http://di.se/Index/Nyheter/2007/10/24/253952.htm?src=xlink
Jag gillar bäst slutkommentaren "På frågan om varför han inte köper yachter, fastigheter och lyxbilar för pengarna kommer svaret blixtsnabbt och fullt av ironi: "Jovisst, oj så kul det låter!""

22:39  
Blogger Kurt sa...

Det är ju inte så vanligt med kittostar i Sverige. Underligt att det är mycket vanligare i andra länder t ex i Danmark.

07:12  
Anonymous Anonym sa...

Gratulerar till vackert fotografi.

Verkar som Du tagit god lärdom av
Daniels fotokurser.
Örjan

21:36  
Blogger Lisa sa...

Örjan: Tack, det var inte jag och ine Daniel utan kameran som gjorde jobbet.

Kurt: Visst är det sorgligt! Och den portsalut som erbjuds kan väl knappast räknas som riktig kittost?

22:59  
Blogger ozmazome sa...

port saluten från möllans ost var från frankrike tror jag. jag är så outbildad inom ost att jag var tvungen att googla port salut när jag kom hem med den för ngr veckor sedan. Jag trodde port salut var en svensk tråkost. Men icke. Kul att lära sig ngt nytt. God och blommig lite grynig men inget riktigt lyft för mig annat än att den var kul.

vad tycker du om vilhelmsdals ostar?

13:27  
Anonymous Anonym sa...

Åh, vad sugen man blir. Räknas den som gravidovänlig? Den ser ganska kittostaktig ut men kan inte minnas att de tråkigare varianterna av Port Salut som jag ätit varit så mjuka.

11:21  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida