Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

torsdag, oktober 25, 2007

Recept: Pumpasoppa revisited

pumpornaI morgon blir det Halloween-ståhej på dagen och pumpasoppa till middag. Eftersom så många googlat sig hit på sökordet pumpasoppa verkar det vara läge att lägga upp en länk.

Enklaste sättet att gröpa ur en pumpa som inte ska bli lykta är att baka den i ugn. Dessutom blir soppan mångdubbelt godare eftersom smakerna anrikas och mjuknar. Den där stickiga stärkelsesmaken pumpan kan ha försvinner helt. En pumpalykta av en bakad pumpa får dock tyvärr ett svårt bedagat utseende, typ Mickey Rourke.

När jag ändå är i farten länkar jag till en annan gammal guldgul goding.

PS. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra.

Etiketter: , , ,

5 kommentarer:

Blogger Louise sa...

Är prydnadspumpor goda att äta, eller heter de bara prydnads- för att de är små?
Jag råkar ha en här men är det slöseri på tid att försöka göra något vettigt av den, känns så onödigt med en dammsamlare!

22:45  
Blogger Jessica sa...

Jag kör butternutsquash soppa stenhårt. Fast det är ju inte så halloweenigt.

22:56  
Blogger Lisa sa...

Louise: Eftersom jag inte sett dina pumpor kan jag inte ställa någon diagnos. Det är hur som helst mycket skrik för lite ull. Jag skulle rosta den och sen kolla hur den smakar helt enkelt.

08:54  
Anonymous Anonym sa...

Här kommer mera trevliga tips!

http://www.alltommat.se/aktuellt/2007/10/08/skrammande-gott/

Hälsn Lena

10:00  
Blogger görel sa...

Men vad hade ni för slags pumpor? När man gör halloweenlyktor (av den sortens pumpor som man gör halloweenlyktor av) gröper man ju bara ur den där geggiga smeten med kärnorna, att karva ur köttet också från ett hål uppepå pumpan skulle nog vara väldigt mödosamt. Det är ju inte så mycket kött i de pumporna heller.

Men soppan låter god, den vill jag prova! (Men då köper jag nog lite matigare pumpa.)

13:11  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida