Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

torsdag, oktober 25, 2007

Sånt man blir glad av:

Att så många har anmält sig till Taffels nyhetsbrev.
Och att ännu fler snällt svarat på enkäten här på bloggen.
Att Johans nioåring föreslog att vi ska äta lammgryta snart igen.
Att Årstidernas fisk kommer idag.

Sånt man blir mindre glad av:

Jag börjar mer och mer ifrågasätta kommersiella communities förmåga att få folk att glatt kränka sin egen integritet. Ja, jag gör det själv också. Det är fantastiskt med medskapande, men jag tycker att folk ska skaffa egna bloggar där de själva kan ha kontrollen och skapa fritt och meningsfullt istället för att sitta och klicka i formulär.

En intressant ny modell är human grid. Det innebär att du själv har kontroll över dina filer och äger dem. Min vän Kristofer förklarar mer här. ( Men det framgår tyvärr dåligt exakt vad som menas.)

En annan sak jag funderar på: Jag har själv valt att inte ha reklam på den här bloggen. Om jag vill ha reklam är det jag som skapar materialet som får intäkterna. På Facebook får jag inte välja. Mediaföretagen jublar över läsarnas villighet att gratis skapa läsvärt material som de kan använda för att kränga annonsplatser. Jag anser absolut inte att kommersiella communities är av ondo, fundera bara på vad du får tillbaka när du bidrar med material till en kommersiell sajt.

Etiketter: ,

4 kommentarer:

Blogger erikb sa...

Jag håller med, men det är svårt (alternativt dyrt) att vara fri.

Ser jag fel när jag räknar till 6 reklambanners (små och diskreta) i detta inlägg? Alla är bloggrelaterade men skillnaden mot Facebook är en fråga om skala och innehåll.

13:06  
Blogger Lisa sa...

Ja, du ser fel. Ingen har betalat mig för att länka, det är ett så kallat redaktionellt urval. Ett begrepp som dock tyvärr börjar urholkas allt mer.


Jag har faktiskt inget mot reklam, jag gilar reklam. Men jag tycker att om användare ska stå ut med reklam så måste innehållet vara värt en hel del.

Och det är viktigt att veta vem som är avsändare. Bloggare ska inte ta betalt för att skriva om produkter utan att tydligt uppge att det är ett betalt uppdrag.

13:24  
Blogger annamaria sa...

Lisa, något är skumt med taffel - jag har fått mejl (ang. nyhetsbrevet) och tryckt på länken enligt instruktion men får felmeddelande. Vet du något?

14:01  
Blogger J. Swanljung sa...

Hej annamaria! Anmälan till nyhetsbrevet verkar fungera för de flesta men jag vill gärna utreda varför det inte fungerar för dig. Skicka gärna mejl med din mejladress, länken du fick och lite mer specifikt vad du fick för felmeddelande till johan snabel-a taffel punkt se så ska jag se om jag kan lista ut problemet.

17:45  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida