Pumppuré the easy way
I fredags kokade Lisa pumpasoppa och följande dag stod en halv pumpa kvar på diskbänken och torkade. Jag ville inte slänga den, men var alldeles för lat för att skära den i bitar och koka den. Lyckligtvis hittade jag följande tips i min gamla pocketupplaga av The Joy of Cooking. Det kan inte bli lättare och det blir faktiskt en godare puré än om du kokar bitarna.
Värm ugnen till 175°. Skär den hela pumpan i två halvklot. Töm dem på trådar och frön och lägg halvorna på en bakplåt med snittsidorna nedåt. Baka i ugn i ca en timme eller tills de blir mjuka. Gröp ur det mjuka pumpköttet med en sked och mixa till puré. Klart att använda eller frysa in.
Värm ugnen till 175°. Skär den hela pumpan i två halvklot. Töm dem på trådar och frön och lägg halvorna på en bakplåt med snittsidorna nedåt. Baka i ugn i ca en timme eller tills de blir mjuka. Gröp ur det mjuka pumpköttet med en sked och mixa till puré. Klart att använda eller frysa in.
2 kommentarer:
Mmmm. Åååååh. Du är så smart. Dessutom rostade vi pumpakärnorna i ugnen när pumpan tagits ut. Skjölj dem rena från skröfs och snafs. Torka dem lätt. Blandanoga med en aning salt som löser sig eftersom fröna är fuktiga. Bred up på ett ugnsffast fat. Rosta tills de precis skiftar i färg. Ät som snacks eller trö över sallader.
Pumpa är ljuvligt gott. Jag har någon gång gjort en soppa kryddad med kanel och rivet apelsinskal som blev väligt gott. Pumpafröna använde jag rostade som dekoration på soppan.
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida