Mat från Marocko
I senaste numret av Matmagasinet har jag skrivit en artikel om Hayats marockanska mat. Min stora favorit var de mikrokakorna med anis. Recept på dem kommer dock först i Matmagasinets julnummer. Hayat och hennes man Hakim driver en liten cateringfirma i Malmö.
Den här bilden får tjäna som inspiration: Glöm inte hur gott det är med anis i söta kakor! Överhuvudtaget är anis en gräsligt underskattad krydda.
Ger ert bästa anistips i kommentarerna och bli veckans matnörd. Länka gärna till recept på era egna bloggar.
Den här bilden får tjäna som inspiration: Glöm inte hur gott det är med anis i söta kakor! Överhuvudtaget är anis en gräsligt underskattad krydda.
Ger ert bästa anistips i kommentarerna och bli veckans matnörd. Länka gärna till recept på era egna bloggar.
Etiketter: anis, sötsaker, veckans matnörd
11 kommentarer:
Lycka till med dagens pressvisning av nya boken.
Dessutom att Du många gånger framöver får "byta sida" dvs bli intervjuobjekt istället för intervjuare i allehanda media.
Hälsa Daniel ifrån Örjan med föräldrar.
Åh, ja visst är det en riktig kanonkrydda! Jag håller som bäst på att förbereda ett inlägg om just anis som jag ofta använder när jag bakar. Köpte förra året också honung med anis :) Men ett riktigt smaskensrecpt hittar man hos mig där den hemliga ingrediensen är just ANIS!
http://missmeistersmat.blogspot.com/2007/07/lemon-curd.html
(Hrm, vet inte hur man hyperlänkar här... :S men hoppas det funkar såhär med)
Småkakor med anis från Alsace! Om någon insisterar tar jag mig tid att gräva fram ett recept...
Anis ska inte bara bakas på - den har ingen begränsning. In med kryddan i matlagningen. Späcka en soppa med anis och den höjer sig betänkligt över dess egennamn: Bondbönsvälling
Jag gillar inte lakrits, och använder därför bara anis med måtta. Men bäst hittills är nog aniskryddad sockerlag till citrusfrukter. Absolut inget eget recept, bara egen favorit. Och nu när jag kollar länken upptäcker jag att det är stjärnanis jag menar. Så jag utesluter mig själv direkt.
Hos mig hamnar anis ofta tillsammans med frukt och vanilj. I fruktsallad eller plommonkompott. Men insåg just att vaniljkrokarna som jag bakade igår blir förmodligen ett snäpp bättre om man blandar lite finmortlad anis tillsammans med socker och vaniljsocker som de ska doppas i.
Plommonkompott
Håller med dig Göran också om att inte endast baka med anis. Kryddan är flitigt använd i mitt kök. Funkar exempelvis till något så enkelt som kokta grönsaker och pasta.
Jag brukar steka kotletter tillsammans med skivad fänkål,skivad apelsin,lök, vitlök anisfrö, fänkålsfrö, buljong och grädde/ creme fraiche. Det blir supergott! Servera med couscous och rostad mandel. Det är också gott på skivade äpplen med råsocker, creme fraiche, fänkål, anis o kardemumma.
Jag bidrar väl med mina gamla mandelbiscotti med anis. Mums!
Anis funkar dessutom väldigt bra om man vill jäklas med sin katt. Tugga lite anis och andas på kattstackarn!
I sista momangen vill även jag sälla mig till bidragsgivarna med äppelmos med anis som blev mycket bättre än jag trodde.
Mkt bra forslag allihopa. Aterkommer i morgon da jag ar tillbaka till sverige. Halsningar fran London.
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida