Älgsallad med portlak
Älgen är slut, men minnet lever kvar. Den här salladen med portlak var mycket smarrig och är säkert minst lika god med överbliven lammstek. Stora vita bönor på burk är enkelt, gott och vackert att blanda i salladen om du vill ha den matigare. Quinoa vore inte heler så dumt. Krutonger på halvgrovt bröd passar också. Förresten: Undrar hur många som googlar sig hit på älgsallad?
Senapsmarinerat kött med portlak och tomat
(2 portioner)
250 g tärnad rest av t ex älgstek
1 knippe portlak
3 tomater
1 dl grovhackad dill och/eller persilja
1 par blad färsk mynta
Till dressing:
1 tsk honung
1 msk äppelcidervinäger
1 msk stark grov senap
1 msk finhackad schalottenlök, helst asiatisk
3/4 dl god mild olivolja
1. Vispa samman alla ingredienser till dressingen utom oljan. Vispa ner oljan lite i taget. Späd med någon matsked vatten om det behövs. Smaka av med nymald svartpeppar. Vänd runt kött och hälften av dressingen.
2. Tärna tomaterna grovt. Ansa portlaken och dela i munsbitar. Vänd hasigt runt alla ingredienser och arrangera på tallrikar. Droppa över resten av dressingen.
Etiketter: portlak, recept, senapsdressing, älg, överdos
2 kommentarer:
Om något helt annat.
Dagens artikel i SvD ang "kinkika"
barn.
Är inte det i linje med artiklar och blogginlägg som du har skrivit tidigare?
Jag googlade på överbliven lammstek ...
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida