Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

torsdag, augusti 16, 2007

Sommarens bästa tomaträtt?

Är det någon som har lust att testa det här och berätta för mig om det är lika gott som det låter? Och så gratulerar vi duktiga Lousie som börjat på Matfeber.
Lika bra att passa på att tipsa om Isobels Nigella-inspirerade mogulkyckling.
När ni ändå är i lästagen kan ni kila in och tvätta håret på den här makalösa bloggen som hyllar Nigella ständigt och stundom.
På kommande: Gårdagens middag var confiterad anka och linssallad med torkade körsbär. Recept kommer.

Etiketter: ,

10 kommentarer:

Blogger K sa...

Jag brukar behandla tomater så där om vintrarna för att få dem att smaka tomat, fast utan kummin. Men jag skulle aldrig behandla en perfekt mogen tomat från mitt växthus på det viset. De kan inte bli godare.

09:28  
Blogger görel sa...

Jag måste hålla med K - egna eller andras svenska frilandstomater eller tomater från kallväxthus ska behandlas som guldklimpar. Om man nu inte får en ohyggligt stor skörd förstås och verkligen måste göra nåt med överflödet. Men tipset låter riktigt gott - lägges till anteckningarna! Jag såg ett annat intressant bloggtips häromdagen som jag skulle prova om jag hade alldeles för många tomater.

09:50  
Blogger Lisa sa...

Det brukar jag också faktiskt. Men jag har inte gjort just den kombon på bröd. Men för oss som inte har egna tomater är det ju en bra idé.

09:57  
Blogger Björn sa...

Har inte heller provat med kummin (spiskummin?), men brukar ofta göra lågtemperaturbakade tomater, då med lite tunt skivad vitlök, och olivolja, ibland även rosmarin. Nästan kriminellt gott. När jag jobbade på en av krogarna i helsingborg så brukade nattamaten ofta bestå av lågtempade tomater, bröd och chevre som vi karamelliserade med råsocker med hjälp av creme brulee-brännaren.

11:19  
Blogger Lisa sa...

Björn: Jag körde faktiskt ett recept i Metro (i en tid före tiden) och då fanns det en supergod norsk mild getost som hette Snövit. Perfekt med långbakade tomater och rosmarin. Saknar Snövit!

12:04  
Anonymous [j] sa...

Du tänker inte på Snøfrisk? Den är hur som helst mkt god.

Bjorn: Hur länge och på vilken temperatur? (Vanliga/små tomater?) Låter gott.

17:00  
Blogger Lisa sa...

Åh, tack [j]! Naturligtvis hette den det. Jag brukade köra på typ 125° i ett par timmar. Penslade snittytorna med olja och kryddade med svartpepapr, skivade vitlöksklyftor och sen smörstekt rosmarin oppanpå. Lägre temperatur o längre tid funkar också.

Min nuvarande pissiga ugn klarar inte temperaturer under 140°C.

17:04  
Blogger Björn sa...

J: på krogen så körde vi tomaterna i varmluftsugn på 80° hela natten (~8-10 timmar), men hemma har jag precis som lisa brukat använda ~125°

20:27  
Anonymous Anonym sa...

Hej!

Jag ringde en matglad kompis och kollade lite innan jag satte igång med tomaterna. Tur det, för hon stoppade mig från att ha på min nyinköpta kummin. Cumin på engelska blir nämligen spiskummin på svenska ... Nu står tomaterna i ugnen, och jag funderar på vad jag skall göra med påsen med vanlig kummin jag köpt. Hoppas det blir lika gott som det låter!tlöksklyftor och sen

/Anders

Ps: 200 grader F är 100 grader C!

22:03  
Anonymous Anonym sa...

Tomaterna blev supergoda. Hur lätt som helst var det också. Alla är imponerade. Det här gör jag fler gånger!

//Anders

Ps. Kumminpåsen är fortfarande oöppnad!

10:02  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida