Paprikalycka
Lystring Malmöbor!
På Gustav Adolfs torg står en dam och säljer grönsaker (det mindre ståndet). Blanda annat kränger hon paprikor från sitt eget växthus för löjliga 25 pix kilot. Köp upp alla de avlånga tunna gröna. (Passa på att köpa av de gula tomaterna också.)Gå sen hem saligt leende.
Kärna ur paprikorna utan att dela dem. Stek i stor panna i olivolja på illande hetta. De ska vara rejält brunsvarta i skinnet och mjukna. Strö flingsalt över eller ringa över lite granatäppelsirap. Ät. Sen fånflinar du lika brett som vi gör just nu.
Tomaterna då?
Åh, tärna dem bara grovt och blanda med en sked pesto från eminenta emmery.
På Gustav Adolfs torg står en dam och säljer grönsaker (det mindre ståndet). Blanda annat kränger hon paprikor från sitt eget växthus för löjliga 25 pix kilot. Köp upp alla de avlånga tunna gröna. (Passa på att köpa av de gula tomaterna också.)Gå sen hem saligt leende.
Kärna ur paprikorna utan att dela dem. Stek i stor panna i olivolja på illande hetta. De ska vara rejält brunsvarta i skinnet och mjukna. Strö flingsalt över eller ringa över lite granatäppelsirap. Ät. Sen fånflinar du lika brett som vi gör just nu.
Tomaterna då?
Åh, tärna dem bara grovt och blanda med en sked pesto från eminenta emmery.
2 kommentarer:
Paprikan låter väldigt tidigt till och med för att vara skåne, tycker jag. Det kan väl inte skett utan massa uppvärmning och extrabelysning?
Skit samma K. Jag blir hungrig.
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida