En kulturkoftas bekännelser
Eftersom jag är ytterst ohipp föredrar jag nästan alltid vin framför glamourös drinkkonsumtion. Enda undantaget är det lite pseudobohemiska pastisdrickandet vi ägnar oss åt sommartid.
I Malmö, närmare bestämt på Milouii på Frisgatan, hittade vi allt som Hornstullschica statusproletärer behöver. Passtisglas och en fiffig vattenkanna med termosfunktion. Givetvis från olika tidsepoker så att det inte ser puttinuttborgerligt ut.
Den örtkryddade pastisen ärvde vi av Vinlusen när han drog österut. Delikat med drag av lavendel och provensalska kryddor.
PS. För att ni inte ska upprepa mina misstag: Köp aldrig urbillig pastis i Reykjavik. Ni kommer att ångra er vid första sippen, ni också.
I Malmö, närmare bestämt på Milouii på Frisgatan, hittade vi allt som Hornstullschica statusproletärer behöver. Passtisglas och en fiffig vattenkanna med termosfunktion. Givetvis från olika tidsepoker så att det inte ser puttinuttborgerligt ut.
Den örtkryddade pastisen ärvde vi av Vinlusen när han drog österut. Delikat med drag av lavendel och provensalska kryddor.
PS. För att ni inte ska upprepa mina misstag: Köp aldrig urbillig pastis i Reykjavik. Ni kommer att ångra er vid första sippen, ni också.
8 kommentarer:
Å, vad jag blir avundsjuk! Är det nåt jag faller för i prylväg så är det snygga tillbehör för inmundigande av alkohol.
Åh, Jesus! Som frankofil och Pastiskonnässör av stora mått är nog min avundsjuka snäppet otäckare!
Med en fin 51:a kan vilken stadsdel som helst(ja, även Hammarbyhöjden) bli Marseille sommartid.
Vad anser förresten pseudobohemerna på Knivsöder om otyget Pernod?
Jag gillar faktiskt Pernod skarpt, något av modersmjölk. Richard också.
Intressant! I Hammarbyhöjden anser vi det vara ett oskick, och håller oss till den äkta Pastisen.
Min ovilja mot Pernod grundar sig dock främst i att Stockholms restauranger ofta bara har Pernod att välja på när man råkar vara ute och behöver sin dagliga Pastis.
Hursomhelst, god opalisering!
Grymma glas. Sommarkänsla. Här ska drickas pastis i sommar!
Jag förundras mest över hur vissa spritdrycker opaliseras... ;). Dricker inte så mycket. Jag stirrar på andras ouzo-glas och absinth-drinkar och frågar om kemiska detaljer. De tycker jag är rätt tråkig då.
Det är anetolet som faller ut. Det är inte särskilt vattenlösligt nämligen. Mer om detta snart på en blogg nära dig.
Lisa: Undrar en sak, nämligen vilken pastis du tycker jag skall köpa när valet - här i Tyskland - står mellan Ricard och 51?
Innehållen 51:an också lakritsrot (liksom Ricard)?
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida