Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

tisdag, juni 05, 2007

Fett är flott!

Konjugerade linolsyror är hett just nu. Konjugerade fettsyror finns bland annat i nötkött, lamm och mejeriprodukter. Kan man gissa att mjölkindustrin sponsrar studier?
Nå, hur som helst: tillskott av renframställda konjugerade linolsyror tycks göra det lite lättare att bränna kroppsfett. Effekten avtar dock efter sex månader. Problemet är att man måste sätta i sig rätt mycket mejerifett för att komma upp i intressanta doser. Dessutom innehåller mejeriprodukter mycket mättat fett som inte är bra i för stora mängder.
Ett bättre val är mjölkprodukter från djur som inte äter spannmål och sojabönor. Kor är gjorda för att äta gräs. Betande boskaps mjölk får en bättre fettsammansättning. Och det är betande boskaps mjölk som stenåldersmänniskorna petade i sig.

Summan av kardemumman?
Ät balanserat, mindre portioner och rör mer på dig. Undvik transfettsrika artificiella fetter. Ifrågasätt djurhållningen. Och var inte livrädd för mjölkprodukter eller lagoma doser fett. Försök att äta naturligt fet mat som ger mycket andra näringsämnen samtidigt: nötter, yoghurt och frön.

Etiketter: ,

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Se även
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?db=pubmed&cmd=Retrieve&dopt=AbstractPlus&list_uids=17158433&query_hl=1&itool=pubmed_docsum

och

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?itool=abstractplus&db=pubmed&cmd=Retrieve&dopt=abstractplus&list_uids=15939853


och

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?db=pubmed&cmd=Retrieve&dopt=AbstractPlus&list_uids=17429918&query_hl=17&itool=pubmed_docsum

Ingen av dem sponsrad av mejeriindustrin, såvitt jag förstår.

15:24  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida