Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

fredag, juni 15, 2007

Lägenhetsbyte: Ett besök i Twilight Zone

Igår var det party, det känner jag fortfarande. Vi har bekantat oss med två grannpar som bor i lägenheterna rakt över oss. Lägenheterna är nästan identiska men ändå ...
"Lite som Twiligth Zone", summerade Nadia. "Det är väldigt välbekant men ändå inte."
Nadia är heminredare med avslappnat oortodox stil. John och Anders säger själva att de gör sitt bästa att leva upp till alla klyschor vad gäller homosexuella inredningsvurm. Vi har barnklotter på tapeterna (de som inte är på väg att flagna av), näppeligen råd med hantverkare och måttligt intresse av elegans.
Vi åt 45-minuters ägg med karamelliserad schalottenlök och friterad prosciutto och salvia hos oss (Johan skriver recept här snart). Bellingham Chenin Blanc var kusligt perfekt till. Sen knatade vi upp högst upp till Nadia och Janne för att grilla smarriga lammspett på balkongen (nåja, nästan). Kikärtssalladen med bladpersilja gick inte av för hackor. Sen avslutade vi med jordgubbsrabarberpaj, som newyorkskt avslappnade John köpt hos kafé Cinnamon i kvarteret intill. Jag avgudar människor som har vett att göra det enkelt för sig. Så länge de gör det smart, i alla fall. Pajen var sublim och den moderna tokajern till var undebar men jag kan för mitt liv inte minnas vad den hette.
Livet i Twilight Zone var vid det här laget nämligen behagligt dimmigt av en imponerande vinkonsumtion.
Vi ser grannframtiden an med tillförsikt och lätt huvudvärk.

Etiketter: , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida