Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

tisdag, maj 15, 2007

Recept: Päronsorbet med honung

Nu när fruktdiskarna mest erbjuder influget, skrumpet och smaklöst tar jag understundom min tillflykt till burken. Jag är nämligen enormt förtjust i konserverade päron. Det här är en mycket enkel dessert som väcker omgivningens jubel (om omgivningen inte är helt pantad).

Päronsorbet med kryddhonung
1 stor burk konserverade päron
1 tsk finrivet citronskal
1 msk pressad citron
Kryddhonung:
1 dl ljus honung
1 krm salt
2 krm kanel
1 krm mald kryddnejlika
1/2 tsk rostad svartpeppar
Till servering:
frysta björnbär, halvtinade

1. Låt päronen rinna av och skiva dem. Spara spadet. Frys skivorna utbredda på plastfolie på ett fat. Ställ även in 4 coupeglas i frysen.
2. Förbered kryddhonungen: Koka samman alla ingredienser och låt det puttra i ett par minuter tills honungen precis börjar dofta ”karamelligt”. Dra snabbt bort från värmen och låt svalna något.
3. Kör päronen till ”snö” i en matberedare med kniven monterad. Tillsätt skal och saft av citron. Späd med en aning päronspad tills sorbeten får en smidig konsistens. Sleva up i coupeglasen, dekorera med björnbär och servera omedelbart med ljummen honung.

Etiketter: , , , , ,

3 kommentarer:

Blogger Jessika sa...

Den där frukten som finns i glasburkar nu är helt okej. Jag har en benägenhet att äta inlagda aprikoser med grekisk yoghurt också.

21:13  
Blogger moa sa...

Låter fantastiskt. Har inte ätit konserverade päron sen barndomens med after eight i ugnen. Men, jag skulle lägga till ingefära i honungen:)

21:50  
Blogger Lisa sa...

Moa: Så lustigt! Jag har ett recept till med ingefära i. Men just nu bytte jag det till kryddnejlika som också passar till päron.
jessika: Kan bara instämma med dig också. Gärna lite citronskal och mynta oppanpå.

22:05  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida