Recept: Päronsorbet med honung
Nu när fruktdiskarna mest erbjuder influget, skrumpet och smaklöst tar jag understundom min tillflykt till burken. Jag är nämligen enormt förtjust i konserverade päron. Det här är en mycket enkel dessert som väcker omgivningens jubel (om omgivningen inte är helt pantad).
Päronsorbet med kryddhonung
1 stor burk konserverade päron
1 tsk finrivet citronskal
1 msk pressad citron
Kryddhonung:
1 dl ljus honung
1 krm salt
2 krm kanel
1 krm mald kryddnejlika
1/2 tsk rostad svartpeppar
Till servering:
frysta björnbär, halvtinade
1. Låt päronen rinna av och skiva dem. Spara spadet. Frys skivorna utbredda på plastfolie på ett fat. Ställ även in 4 coupeglas i frysen.
2. Förbered kryddhonungen: Koka samman alla ingredienser och låt det puttra i ett par minuter tills honungen precis börjar dofta ”karamelligt”. Dra snabbt bort från värmen och låt svalna något.
3. Kör päronen till ”snö” i en matberedare med kniven monterad. Tillsätt skal och saft av citron. Späd med en aning päronspad tills sorbeten får en smidig konsistens. Sleva up i coupeglasen, dekorera med björnbär och servera omedelbart med ljummen honung.
Etiketter: desperation, honung, konservburkar, päron, recept, sorbet
3 kommentarer:
Den där frukten som finns i glasburkar nu är helt okej. Jag har en benägenhet att äta inlagda aprikoser med grekisk yoghurt också.
Låter fantastiskt. Har inte ätit konserverade päron sen barndomens med after eight i ugnen. Men, jag skulle lägga till ingefära i honungen:)
Moa: Så lustigt! Jag har ett recept till med ingefära i. Men just nu bytte jag det till kryddnejlika som också passar till päron.
jessika: Kan bara instämma med dig också. Gärna lite citronskal och mynta oppanpå.
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida