Fotokurs, någon?
Jag hade en privat fotokurs förra lördagen med Sven-Åke. De tidigare töcknet som omgav termerna bländare, fokus och exponering har lättat något. Jag håller på att lära mig kontrollera skärpedjup och inser att jag snart växer ur min kompaktkamera.
Hej Nikon D 50! Nu åker du fram ur garderoben, där du bidat din tid med bara dammråttor som sällskap.
Någon av de närmaste söndagarna kommer lysande matfotografen Daniel Hertzell ge 8 matbloggare en duvning på Matlabbet.
Priset är "något gott och en trevlig flaska", enligt blygsamme Daniel.
Bilden ovan föreställer en vit chokladkladdkaka. Jag gillade inte kakan. Orsaken är att den innehåller mjöl som inte förklistras, eftersom den inte gräddas till tillräckligt hög temperatur. Den råa stärkelsesmaken är , i min mun, mäkta obehaglig. Andra reagerar inte alls på den. Bjud dem och inte mig på den!
Jag tänker utarbeta ett recept utan mjöl, för själva idén är trevlig. Isynnerhet som min kloka mor smaksatte den med lime, en lysande smakkamrat till vit choklad.
Etiketter: fotokurs
12 kommentarer:
när ska du ha en skrivkurs?
Menar du att jag borde gå en eller att jag ska hålla en?
Jag går just nu i skrivcirkel för att börja skriva skönlitterärt. Plågsamt men nödvändigt.
hålla en såklart. en matig skrivskola.
Jag vill, jag vill, jag vill. Men hur gör man för att säga att man tycker att en duvning i fotografi av Daniel Hertzell vore toppen, utöver att hojta här?
För övrigt håller jag nog med anna, en matig skrivskola med Lisa är en toppenidé.
Jag är absolut superintresserad. :)
Det räcker med att hojta här när vi bestämt datum.
Fotokurs på nätet...
Bild och foto har nu också fotokurser på nätet. För den som inte har läst Ilvas artikel om makrofoto så är den mycket läsvärd.
Lisa - du är toppen! Jag vill gärna gå på fotokursen.
Jag är snål så jag tycker att 1500 pix är dyrt för en kurs om jag inte får en massa privat utvärdering av mina bilder. Då köper jag hellre en bra bok (hu, vad jag låter stenålders!).
Det finns så mycket bra tips på nätet att jag kanske ska lägga upp en lista? Sen hittar jag en massa bra hos läsvärda Bengt också!
Jag har ju sån tur att jag känner folk som är bra på att fota med exakt samma kamera som jag har och kan instruera mig.
Kan vi inte ta fotokursen helgen efter gulddraken? Då kan jag stanna ett par dagar extra (jag lovar Lisa, jag ska inte bo hos dig då! :)) och faktiskt vara med.... Jag vill så gärna, snälla?
Ska kolla med Daniel, bra helg för oss som inte har barn då.
Mjöl som inte förklistrats...
Hur upplevs det?
Jag får själv problem med framförallt rabarberpaj, där mjölet på något sätt reagerar med rabarberna och det blir en metallisk (järnaktig) bismak.
Det är en rälig upplevelse.
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida