Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

lördag, maj 12, 2007

Fotokurs, någon?

DSCF2230
Jag hade en privat fotokurs förra lördagen med Sven-Åke. De tidigare töcknet som omgav termerna bländare, fokus och exponering har lättat något. Jag håller på att lära mig kontrollera skärpedjup och inser att jag snart växer ur min kompaktkamera.
Hej Nikon D 50! Nu åker du fram ur garderoben, där du bidat din tid med bara dammråttor som sällskap.
Någon av de närmaste söndagarna kommer lysande matfotografen Daniel Hertzell ge 8 matbloggare en duvning på Matlabbet.
Priset är "något gott och en trevlig flaska", enligt blygsamme Daniel.
Bilden ovan föreställer en vit chokladkladdkaka. Jag gillade inte kakan. Orsaken är att den innehåller mjöl som inte förklistras, eftersom den inte gräddas till tillräckligt hög temperatur. Den råa stärkelsesmaken är , i min mun, mäkta obehaglig. Andra reagerar inte alls på den. Bjud dem och inte mig på den!
Jag tänker utarbeta ett recept utan mjöl, för själva idén är trevlig. Isynnerhet som min kloka mor smaksatte den med lime, en lysande smakkamrat till vit choklad.

Etiketter:

12 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

när ska du ha en skrivkurs?

10:25  
Blogger Lisa sa...

Menar du att jag borde gå en eller att jag ska hålla en?
Jag går just nu i skrivcirkel för att börja skriva skönlitterärt. Plågsamt men nödvändigt.

10:27  
Anonymous Anonym sa...

hålla en såklart. en matig skrivskola.

10:44  
Anonymous Anonym sa...

Jag vill, jag vill, jag vill. Men hur gör man för att säga att man tycker att en duvning i fotografi av Daniel Hertzell vore toppen, utöver att hojta här?

För övrigt håller jag nog med anna, en matig skrivskola med Lisa är en toppenidé.

11:03  
Blogger Anne sa...

Jag är absolut superintresserad. :)

15:34  
Blogger Lisa sa...

Det räcker med att hojta här när vi bestämt datum.

16:01  
Anonymous Anonym sa...

Fotokurs på nätet...
Bild och foto har nu också fotokurser på nätet. För den som inte har läst Ilvas artikel om makrofoto så är den mycket läsvärd.

21:54  
Blogger Kinna Jonsson sa...

Lisa - du är toppen! Jag vill gärna gå på fotokursen.

22:29  
Blogger Lisa sa...

Jag är snål så jag tycker att 1500 pix är dyrt för en kurs om jag inte får en massa privat utvärdering av mina bilder. Då köper jag hellre en bra bok (hu, vad jag låter stenålders!).

Det finns så mycket bra tips på nätet att jag kanske ska lägga upp en lista? Sen hittar jag en massa bra hos läsvärda Bengt också!

Jag har ju sån tur att jag känner folk som är bra på att fota med exakt samma kamera som jag har och kan instruera mig.

23:19  
Blogger Gitto sa...

Kan vi inte ta fotokursen helgen efter gulddraken? Då kan jag stanna ett par dagar extra (jag lovar Lisa, jag ska inte bo hos dig då! :)) och faktiskt vara med.... Jag vill så gärna, snälla?

20:54  
Blogger Lisa sa...

Ska kolla med Daniel, bra helg för oss som inte har barn då.

22:45  
Anonymous Anonym sa...

Mjöl som inte förklistrats...
Hur upplevs det?
Jag får själv problem med framförallt rabarberpaj, där mjölet på något sätt reagerar med rabarberna och det blir en metallisk (järnaktig) bismak.
Det är en rälig upplevelse.

09:05  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida