Det lustiga i artikeln är att många de intervjuar verkar överens om att kvinnor och män lagar olika mat, men samtidigt har de radikalt olika syn på vilka som lagar vilken mat.
En del tycker män lagar enkel, rustik mat medan andra tycker det är kvinnor som lagar enkel, rustik mat...
Jag tycker definitivt att män och kvinnor lagar mat på olika sätt. Jag tror att det främst beror på tradition och i vilka nischer kvinnor accepteras. Jag har ju lite svårt för strebermatlagning och föredrar mer nertaggad matlagning som kvinnor ofta står för. En hel del manliga strebertoppkockar är på gränsen till psykopater. En läggning som dels verkar vara mer förekommande bland män och dels (och mer avgörande) är mer socialt acceptabel för män. Få av de svenska kockarna visar liknande drag, gudskelov.
6 kommentarer:
snygg rubrik
Den har jag stulit av mig själv. Från en Gourmet-artikel i tidernas begynnelse när jag skrev om kvinnliga kockar.
Det lustiga i artikeln är att många de intervjuar verkar överens om att kvinnor och män lagar olika mat, men samtidigt har de radikalt olika syn på vilka som lagar vilken mat.
En del tycker män lagar enkel, rustik mat medan andra tycker det är kvinnor som lagar enkel, rustik mat...
Peh. Jag är benägen att kalla det för logiskt osammanhängande smörja. Eller möjligtvis gårdagens slarvigt uppvärmda könsrollsrester...
Jag tycker definitivt att män och kvinnor lagar mat på olika sätt. Jag tror att det främst beror på tradition och i vilka nischer kvinnor accepteras.
Jag har ju lite svårt för strebermatlagning och föredrar mer nertaggad matlagning som kvinnor ofta står för.
En hel del manliga strebertoppkockar är på gränsen till psykopater. En läggning som dels verkar vara mer förekommande bland män och dels (och mer avgörande) är mer socialt acceptabel för män. Få av de svenska kockarna visar liknande drag, gudskelov.
Jag tycker inte heller artikeln var bra.
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida