Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

onsdag, februari 21, 2007

Smittan sprider sig

Många undrar vem Bong är, jag har spårat honom till mäklarbranschen.
Tack Anna för tips.

Etiketter: , , ,

14 kommentarer:

Blogger Jonas Bergroth sa...

Jag undrar så vad som skiljer en utstuderad kvadratmeter från en gammal vanlig dito. Ytan? Formen?

12:07  
Blogger .m. sa...

Jag är mer intresserad av de arkitektritade händerna.

13:59  
Anonymous - din ekologiska guide - sa...

Jag föredrar ekologiska och miljöanpassade byggmaterial. Gärna välisolerat med en låg energi förbrukning och någon form av självförsörjning typ solpanel. Hus byggda efter naturens villkor, lågt och i lägen där miljöpåverkan blir som minst. Höghus är förkastligt, både ur psykosociala värderingar och energieffektivitet.

15:37  
Anonymous soffan sa...

Jag fattar nada. Hörredu, ekologiska guiden. Jag blir glad av höghus. Har du varit högst upp i Venner-Gren Center? Nä just det. Höghus är INTE förkastligt.

10:20  
Anonymous - din ekologiska guide - sa...

Soffa:
Jag har sett huset från marken, det räcker. Vad är det att se på från Z-center? En hårt trafikerad Sveaväg? Host, host! ;)

När kommungubbarna får impotens, då reser sig höghusen.

10:34  
Anonymous louise sa...

Själv blir jag vettskrämd över din antimodernistiska inställning. Nog ska det gå att förhålla sig konstruktivt till klimathotet utan att samtidigt önska sig att alla lever i små utopiska trädgårdsstäder. Den där längtan efter idyll har så mycket unket i sig. Säger inte att du är sån, men många av dem som inte gillar städer står inte heller ut med tanken på att det finns människor som inte lever "naturligt". Bögar, ensamstående, barnlösa eller vad det vara månde.
Sen rekommenderar jag starkt ett besök i Wenner-Gren center. Åk högst upp och beundra både utsikt och fantastiskt snygg inredning.

12:03  
Blogger Louise sa...

Din ekologiska guide: Det skulle inte funka om alla i Sverige bodde som du vill. Vi är 9000000 invånare och Sveriges area är 2200000 km2 det blir 240 m2 per person. Det finns ju många singelhushåll i Sverige men för enkelhetens skull säger vi att alla bor två och två det blir helt enkelt 480 m2 per hushåll minus lite som är vägar och obeboliga platser(typ fjäll och sjöar). 480m2 är ganska små tomter jag vet knappt om träden som växer på plats räcker till virke till husen men om det nu gör det så blir hela Sverige täckt av ett enda stort villaområde och då finns det ju ingen plats att odla grödor eller ha någon djurhållning på. För jag antar att 400 m2 inte räcker om man vill odla grödor till självhushållning ett år.

För att kunna leva som ditt förslag måste vi ju ändar hela vårt samhälles uppbyggnad och gå tillbaka till tiden innan urbaniseringen. Jag tycker också att vi borde leva mer resursbesparande men vi måste ju översätta det till vår tid och inte ta steg tillbaka utan framåt.
För övrigt är jag inte samma Louise som ovan men hon verka också ha bra åsikter

13:27  
Anonymous Anonym sa...

Kanske skulle det fungera bättre med mer naturvetenskaplig utbildning:

i) Sverige har en landyta på 410.000 km2

ii) En kvadratkilometer är 1000 x 1000 meter. Det ger 1 miljon kvadratmeter per kvadratkilometer. 410.000 km2 är alltså 410000000000 kvadratmeter delat med 9.000.000 är 45555 kvm per person.

iii) SCB anger också folktätheten i Sverige till 22 personer per km2 under 2005. (1.000.000/22=45454 kvm per person).

/BUB

14:53  
Blogger K sa...

Och självhushållning klarar man på två hektar bra mark.

Men höghus kan vara både praktiska och vackra. Och utsikt med horisont är bra för hälsan, tror jag.

15:35  
Blogger Louise sa...

BUB: Min naturvetenskapliga utbilding ska utvecklas på högre nivå till hösten fram till dess ska jag vara tyst!

15:42  
Blogger Lisa sa...

Louise: Jag tycker inte alls att du ska vara tyst. Bara räkna lite bättre! Eller i alla fall göra en skattning om siffrorna är rimliga. Misstaget var stort. Att erkänna sina fel är större. Välkommen med fler åsikter.
Det är nog en mycket liten minoritet av mina läsare som vill ha en återgång till självförsörjning eller tror på en återgång till ett agrarsamhälle. Typ en.

Och jag tror alla här anser att nya hus bör byggas på ett mer resursvänligt sätt. Men jag förstår inte riktigt vad det har med mitt inlägg att göra.

Tack söte BUB för korrigeringen!

16:11  
Blogger Lisa sa...

m: Jag är med dig. Arkitektritade händer var det roligaste i år.

16:12  
Anonymous - din ecklogogiska guide - sa...

Louise:
Ojdå! Här tänder det till! Om du läser vad jag skrev och försöker att förstå, så tror jag att du snart ser att du spårade ur lite. Har aldrig nämnt något om självförsörjning, mer än i energiform på husen. Finns redan i Stockolm. Ta Oxelvägen i Älta som exempel. Det finns också vetenskapliga studier som visar att folk mår psykiskt sämre av att bo på varandra. Sen betyder inte detta att vi ska vrida klockan tillbaka till 1800 kallt.

22:29  
Anonymous - din ekologiska guide - sa...

Louise x2:
Ditt sätt att leva på som du får att framstå som "modernt" är en gåva som oljan givit oss, fram till i dag. Nu när oljan tar slut, far vi oåterkalleligen tillbaka till 1800 kallt, om vi inte ändrar hela vårt samhälles uppbyggnad.

23:01  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida