Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

torsdag, november 30, 2006

Veckans Matnörd: Årets sämsta kokbok

Som ni väntat! Nå, veckans nördfråga blir en rysare.
Vilken är Årets sämsta kokbok och varför?
Nu talar jag inte om någon liten bok som knåpats ihop av en idealist. Jag är ute efter böcker av tunga namn eller påkostade verk som ändå inte har substans eller kryllar av felaktigheter. Alltså: bara uppåtsparkar är tillåtna. Inga magsurheter utan bara konstruktiv konkret kritik.

Priset är som vanligt: En plats i solen (till höger mer bestämt) och en drink/lite glass när/om vi ses!

Jag tänker dessutom redan i morgon presentera veckans matrelaterade blogginlägg. Nominera gärna egna eller andras. Det behöver inte vara nördigt bara det berör. Till helgen kommer också en gästbloggare att dyka upp.

Spänningen är olidlig!

8 kommentarer:

Blogger Jonas Bergroth sa...

Tja, nu blir detta grovt off topic, men du får radera om du vill. I alla fall:

Gitto skriver att du bjuder på tryffelhonung. Jag undrar: vad är det, och var hittas den?

(Min bror som jobbar på Möllans Ost skämmer bort mig en del. Senast med en sanslös liten tryffelolja som gjorde sommarens vinägretter till en helt ny upplevelse. Några droppar av den i den vanliga olivoljan tillsammans med vitlök, en nypa salt och 12-årig balsamico kan lyfta en potatissallad till sublima höjder. Och dyra.)

15:48  
Blogger Lisa sa...

Tryffel och potatis är som skapta för varandra. Däremot gillar jag inte kombon balsamico och potatis. Möjligen rostad potatis. Så jobbig är jag!
När det gäller tryffelprodukter lönar det sig att satsa på kvalitet. Billiga grejor osar svavel.
Tryffelhonungen var i detta fallet högoktaning och en gåva från min magnifika väninna Judy Witts i Toscana. Mycket tryffelbitar i honung, helt enkelt. Du kan nog enkelt blanda några droppar tryffelolja i en mild honung.

16:40  
Anonymous SaraS sa...

GALET off topic: JONAS! Vilken underbar överraskning att stöta på en så gammal kär vän på detta vis! Jag ska genast läsa din blogg!

16:42  
Blogger Gitto sa...

lisa: känner du Judy Witts? Jag har drömt om en kurs hos henne ända sedan jag läste om henne i Vagabond. Du stiger än mer i min aktning!

17:31  
Blogger Jonas Bergroth sa...

Jahaja, ja jag undrar om jag inte läst något du skrivit om detta med potatissallad.
Nu när jag googlar runt verkar det finnas både en och annan importör av italiensk tryffelhonung. Detta tarvar vidare sökande.

10:47  
Anonymous Anonym sa...

Välsorterade ostdiskar tom ICA Maxi har utmärkt tryffelhonung i pyttesmå burkar för en dryg hundring.

Eva

12:57  
Blogger Jonas Bergroth sa...

Då borde det inte vara några problem på den gigantiska delikatessinriktade Ica-Focus där jag alltid handlar. Tack för tipsen.

14:46  
Anonymous björn w sa...

Lite off-topic, men bara lite: veckans mest pretentiösa matrecension finns i Sydsvenskan, där bong når nya höjder. Eller vad man nu ska kalla det? Jag läste under stigande förvåning... http://sydsvenskan.se/dygnetrunt/bong/article199843.ece för den som vill se själv.

15:12  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida