Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

måndag, oktober 09, 2006

Njutbart!

Ett av Sveriges i särklass bästa fik ligger i Malmö. Frågan är om jag druckit mycket bättre espresso än den på filtrerat Malmövatten och 5 Estate från Johan & Nyström. Här kan du också köpa ostar av sällan skådad kaliber. Och tjabba vänligt med personalen som gärna håller brandtal om perfekt mördeg och de rätta tillbehören till ostarna. Vissa ostar är så bra att de är sig själva nog. Prova den redan smått legendariska Astun de Barolo, opastörisad komjölksost som först grävs ner (nej, jag vill inte veta var) och sedan blivit ömt inklappad med resterna från nebbiolodruvor som pressats för att ge sin must till myndiga Barolo-viner. DSC00183.JPGLuncha gärna på sallader med makalösa ingredienser som skulle varit ännu bättre om de komponerats med en aning mer fingertoppskänlsa och botats från en släng rödlökssjuka. Rödlök kan vara gott i sallader men i ärlighetens namn tycker jag att en caprese på så sublim mozzarella är bättre utan. Mackorna är lika generösa och brödet kommer naturligtvis från Il Panificio. Namnet på oasen är Njutbar, adressen Stora Nygatan 23.
Hälsa från mig!

5 kommentarer:

Blogger idaida sa...

Lund kommer alltid vara likadant. Jag tycker inte heller om det, men jag är född och fostrad här, så det är svårt att komma härifrån. Den nya ägaren sköter sig, jag har jobbat där ett år (för både de gamla och de nya ägarna), och mycket kunskap gick förlorat när Kicki slutade, men R&C kommer resa sig ur askan och fortsätta ha lika många sorters kryddor.

15:54  
Anonymous Alexandra sa...

shit va hungrig jag blev nu.. :)

16:00  
Blogger Lisa sa...

Hälsa Kicki från mig om du träffar henne. Hon var en frisk fläkt i Lund. Malmö är mycket bättre än Lund! I alla fall om man är kvinna. Jag trivdes otroligt bra där.

16:41  
Blogger Kinna sa...

Vill inte veta var...betyder det gödselstacken? En sådan sak har jag hör någon gång om Tom de Savoie men har alltid trott att det har varit en skröna. du menar inte att du menar att...nej, det kan du väl inte mena eller hur?

22:17  
Anonymous Anonym sa...

Missa inte Les Trois Roses,en riktig guldgruva för chokladälskaren!

10:59  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida