Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

torsdag, oktober 05, 2006

Hälsokonst

DSC00018.JPG
Hornstull har en ovanligt bra hälsokostaffär (som pedagogiskt nog heter just Hornstulls Hälsokost). Här finns rara gryn som svart quinoa, bovete och vildris. Dessutom är det mesta väldigt färskt, som den sanslöst goda chokladen Green&Black. Isynnerhet den kryddade apelsinspetsade varianten har fått mig att överge de sista av mina fördomar om ekologisk mat.
Det senaste fynden är de små knuspriga aprikoskakorna som innehåller fullkornsmjöl av dinkel, aprikoser, smör, råsocker, anis och andra härligheter. Vissa innehållsdeklarationer är som poesi. Ja, till och med om de är på tyska.
DSC00025.JPGPåsen ser ut så här, om du undrar. Och den kostar bara 20 kronor. Nix transfett, max med smak. Dessutom kan du passa på att införskaffa äta lakrits, syrade grönsaker samt ett rejält lager Yogi-te. De pepparkakskryddiga teerna som är den absolut enda trösten för oss som älskar kaffe men inte klarar av koffein i stora doser. Förmodligen går överskottet till en obskyr swami i rosa Rolls Royce och parfymerat skägg, men ibland känns sådant egalt.

2 kommentarer:

Anonymous Jessica sa...

Jag köpte Ballerinakex med Toffeefyllning för att ha i skrivbordslådan på arbetet som nödproviant och det står med rätt stor text på omslagspapperet att innehåller inga transfetter. Bra att livsmedelsindustrin reagerar när livsmedelsverket fortfarande ligger i djup koma.

11:26  
Blogger Lisa sa...

De här kakorna smakade underbart av smör ...

16:42  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida