Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

söndag, oktober 22, 2006

Det finns en speciell plats i helvetet för folk som skriver texter på brödpåsar

Jag vet inte exakt vilken krets det kan röra sig om, men det är definitivt i änkefru Sands absoluta närhet. Bara de förnumstiga namnen på bröden gör mig lätt illamående. Blind Höna hittade det lilla vämjeliga kornet långt tidigare och bjöd då på en klyschkavalkad.
Det bär mig mot att erkänna det men just brödet Njuta! är det som oftast hamnar i mackjärnet när vi gör varma mackor till ungarna. Mycket fibrer men ändå mört och saftigt.
Idag serverades mackorna med lagrad cheddar och skinka (senap för de vuxna) till en mustig pumpasoppa. Vi minskade på mängden kycklingbuljong och kryddor, hoppade över gurkmejan och pressade i lite apelsin på slutet. Succé!
Pumpan angrep vi som vi lärt oss i Joy of Cooking.
Mitt i förra meningen kom jag på att pumpakärnorna höll på att brännas i ugnen!
Rostade pumpalärnor är nämligen äldsta bonusbarnets favorit.
Plocka ur kärnorna, skölj dem i durkslag. Rör runt med lite salt, det löser sig fint i fukten. Bred ut på en plåt och rosta ca 5 minuter i 200°C. Passa noga och okynnesblogga inte under tiden.

6 kommentarer:

Anonymous Johnny sa...

Såhär ett par månader innan mållinjen känner jag att jag redan nu måste utropa den här posten som vinnare i grenen "Bästa titel på en bloggpost".

20:26  
Anonymous Torun sa...

Pumpakärnor - mums! Har precis upptäckt dem i affären. Men, snacka om prisskillnad: 200 gr orostade, märke GoGreen: 18 spänn. 200 g rostade, märke Kung Markatta: 41 spänn!!! Gissa vad jag valde!?

08:45  
Blogger P-E Fronning sa...

Hej Lisa!
Jag har införskaffat 2,5 kg svamp (passa priset, passa priset!! halva priset!), en flaska sherry och ett gott tyskt bröd (på påsen stod endast Tradition och kvalitet och det får passera tycker jag). Det vankas svampsoppa. Har du ett bra recept?

19:02  
Blogger Lisa sa...

Tyvärr har jag inget bra eget recept till hands på datorn. Jag skulle kunna gå och slå upp ett i någon av mina böcker och skriva in det — men se det är jag på tok för lat för!
Ett tips är att krydda med ristade envär och att förstärka smaken med lite mald torkad svamp. Madeira gör sällan ssvampsoppor sämre.

08:33  
Blogger Lisa sa...

Rostade enbär menar jag ju!

08:34  
Blogger P-E Fronning sa...

Ingen fara. Jag fixade ihop en enkel men härlig soppa trots allt. Kantareller, schalottenlök, hönsbuljong, grädde och sherry var huvudingredienserna. Enbär och Madeira får jag prova nästa gång. Tack.

18:30  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida