Apropå längdkissning
Denne man, Köpenhamns kanske bäste, definitivt trevligaste matskribent, har just blivit stämd av djurskyddsvänner för att ha ätit en havskräfta levande. Jag erkänner att jag nog är en smyglängdkissare. Det första jag frågade (avundsjukt) var vad det smakade. Nu är månadens matnördsfråga: vad heter mannen?
18 kommentarer:
Oh, jag minns det här! Vi åt grodlår ihop. De var chilistinna så att det brände på mina läppar och jag kände mig alldeles lycklig trots att jag var nydumpad. Heter han inte Henrik?
Min första tanke var "Wow, vardå"? Så matnördsfråga två borde vara just "Vardå nånstans?".
Själv gissar jag på Noma :-)
Hetsar djurvänner upp sig över sånt?
I Japan är det en delikatess, kallas odori (dans), man skär huvudet av en räka och medan den fortfarande "lever" och "dansar" äter man upp den. Jag kände mig måttligt imponerad dock. Smaken var i varje fall mest i linje med en vanlig sashimiräka.
Får jag en gissning snart? Tänk på de oerhörda ära som kan bli er.
Han liknar en Jens (halvdansk) som jag kysste i Israel för drygt tio år sedan.
Han heter väl inte Jens?
Han heter inte Jens och hur otroligt söt du än är skulle han aldrig kyssa dig! Mökligen Niklas Ekstedt om han fick. Men ni andra är på rätt spår båda.
Alice, du får inte gissa för det räknas inte eftersom du träffat honom hos mig. Det ger ett orättvist försprång. Men du får pluspoäng för att du kom ihåg grodlåren-
Det är din kompis Henrik Kern som jag aldrig har träffat.
Ehem, men eftersom vi många gånger bråkat om hur hemskt vimsig jag är som alltid tror att ni två har träffats är inte din gissning så imponerande. Men eftersom du a) är så desperat att du hittar kryphål och b) skriver så förkrossande bra nu för tiden får du väl bli Månaden matnörd i alla fall. Då.
Men du kunde ju i alla fall stavat rätt till hans namn. Hört talas om Google?
Du får hedersplatsen i länklistan då Gigha avgår.
I så fall stavar dom fel på aok.dk:
"Også pressen var mødt frem: De to lyserøde herrer på fotoet er fra venstre madskibent Henrik Kern, som bl.a. skriver for Politiken, og Gastro-magasinets redaktør Jesper Uhrup."(http://www.aok.dk/profile/27269/?p=1) Och i så fall, vad är hans riktiga stavning?(vill ju inte störa oss..)
Jag var förbannat nära, men inte snabb nog... Nästa gång kanske?
Grattis Vinlusen
Kern Jepsersen är det fulla namnet.
Och han är redaktör för Nomas kokbok som snart kommer ut. Så Peblin får ett tröstpris!
Ett glas skumpa och en givande diskussion om Benriner i baren på J&B om han nu masar sig dit någon fredag.
Jag tycker att det ska vara delad förstaplats mellan xtian och vinlusen :)
Jessica: Jag anser nog att Peblin ska ha stilpoäng som direkt förstod att det hade med Noma att göra. Vi kanske måste tillsätta en jury nästa månad?
Grattis Vinlusen! Denna gång blir det ju en riktig matnörd som blir månadens matnörd och inte en sån som jag...! :)
Men lite blodad tand har jag fått så jag kommer att försöka ta tillbaka titeln framöver!
Gigha: eftersom jag mest läser böcker av och umgås med engelskspråkiga matnördar har du en flygande start. Mycket imponerad av din förra insats. Stark inledning av säsongen.
Betr råa havskräftor.
Förslag något gott (som kanske irriterar "djurvänner"
Tag en färsk naturell pigrimsmussla (med bibehållnagummisnoddar).
Lägg in i mikron på full effekt i 2 minuter.
När klart-
Bänd upp locket(var rädd om spadet) och ät.
Behövs något mer än en skiva av Lisas surdegsbröd för att suga upp spadet?
Vin?- det är upp till envar
Smak? Salt/sötma, mineraler mm
Örjan
Jag håller med Lisa (hade missat Peblin (förlåt P :) ), en delad förstaplats och hedersomnämnande till peblin.
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida