Matälskarna
Laga med Lisa
Specialer
Veckans matnörd
Galenpannor
Krydda din tillvaro
- Bloggcentralen
- Förnuftets röst
- Läskättja
- Oemotståndligt småsur
- Stort hjärta, skarp penna
- Vinlusen i Kina
- Vrålkoll på media
Primörer
- På menyn
- Assistent sökes!
- Tisdagsläsning
- Sisådär!
- Skakande läsning
- Togarashi, min älskade!
- Som man frågar får man svar
- Nästan-som-pho
- Ensamätaren
- Vaktel på vift
Skåpmat
- maj 2005
- juni 2005
- juli 2005
- augusti 2005
- september 2005
- oktober 2005
- november 2005
- december 2005
- januari 2006
- februari 2006
- mars 2006
- april 2006
- maj 2006
- juni 2006
- juli 2006
- augusti 2006
- september 2006
- oktober 2006
- november 2006
- december 2006
- januari 2007
- februari 2007
- mars 2007
- april 2007
- maj 2007
- juni 2007
- juli 2007
- augusti 2007
- september 2007
- oktober 2007
- november 2007
- februari 2008
8 kommentarer:
Vad är en mujka?
Mujka är en rökt siklöja. Hittas på många ställen i Finland, salutorget i Helsingfors bl.a.
För övrigt imponerande att kunna Monty Pythons "Finland" utantill. Måste någon gång våga fråga vad Lisas anknytning till Finland är.
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Åh, jag älskar den sången! Den är suverän. "Quite a long way from Cairo, lots of miles from Vietnam..."
Tack Hjalmar!
Min man aer finlandssvensk, men uppvuxen i USA.
Vi tillbringar en del av sommaren i skaergaarden utan foer Ingaa. Jag aer kaer i Helsinki och kaenslan tycks vara i alla fall delvis besvarad foer jag boerjar faa en del jobb daer.
Haelsningar fraan Londoon och Lisa
Åh. Trevligt. Hälsa honom från en landsman i exil. Inte att undra på att han kunde lära mig baka surdegsbröd då...
Hej, efter att nyss ha läst Arto Paasilinnas bok Världens bästa by där saltada mujkor frökommer vid flera tillällen och tom kan sägas spela en inte helt oviktig roll i denna helt fantastiska roman.
Så det gläder mej efter att jag googlat Mujkor finner en hänvisning till denna blogg, nu vet även jag vad en mujka är. Så nu återstår att vid tillfälle få provsmaka denna delikatess.
Mvh Smoegen
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida