Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

tisdag, september 20, 2005

Underbar guide ...

... till den asiatiska matdjungeln hittar du här.

7 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Hej Lisa,
Vilket bra ställe att kunna se hur alla ingredienser ser ut så man vet vad man ska leta efter. Tack för det tipset.
Jag gick matkaravanen med dig i söndags, en trevlig och lärorik upplevelse. Du nämnde då att du tillsammans med din "partner" skulle starta matlagningskurser. Det tycker jag låter intressant. Var hittar jag mer info om detta? När och var blir det?

21:13  
Anonymous Anja sa...

Vilka vackra bilder! Säger en bild mer än tusen ord? Snarare, en smak säger mer än tusen ord ...

Tack förresten för lördagens första Matkaravan. Både lilla dottern, hon som gillar stark ost, och jag hade kul och mycket att prata om sedan. Hon var väldigt förtjust i den avslutande finska korven och lammköttet medan jag avgudade glassen med smak av äppelpaj.

Det var kul att se dig "live", lika entusiasmerande som i skrift och på tv. Du var som en virvelvind (vi lyckades ju t.o.m. tappa bort dig under promenaden).

Tips 1: http://www.cookingforengineers.com/ "Have an analytical mind? Like to cook? This is the site to read!". Recepten är skrivna på ett nydanande sätt som säkert uppskattas av många.

Tips 2:
För er som bor i Stockholm och gillar färdigmat, pröva frysta thai fish cakes från den asiatiska affären i Söderhallarna. De smakar mycket, ser goda ut och har en liten kick.

Apropå vanilj undrar jag om du har prövat "vanilla bean paste". Det lär vara vansinnigt dyrt och det är ju lätt att förstå efter all din information. Vaniljextrakt från Eter- och essensfabriken går heller inte av för hackor.

10:25  
Blogger Totoro sa...

Anja:
har essensfabriken vaniljextrakt? Jag har bara fått tag i essens där... The English Shop i Söderhallarna har vaniljextrakt och vanilla bean paste. Det förra har jag köpt där, det senare var en souvenir från en resa till Mauritius.

Lisa:
Jag hittade färsk gurkmeja och galangal på mitt vanliga ica -- glad överraskning -- så jag provade ditt recept och det var en trevlig erfarenhet :).
Men attans vad gurkmejan färgade, fast det varnade ju du å andra sidan för!!!!

J.

12:00  
Anonymous Anja sa...

Totoro/J, tack för rättelsen. Naturligtvis menade jag essens och inte extrakt. Ska leta reda på vaniljvarianterna i engelska affären ASAP. Har du förresten prövat deras crumpets? Svampiga scones som ska avnjutas varma med smör.

11:04  
Blogger Totoro sa...

Yup, har provat crumpets. Och scones med clotted cream som the English Shop för. Dessvärre bor jag inte i Stockholm men när jag har möjlighet brukar jag proviantera en hel del :). Clotted cream kan man göra själv också men det är litet tidskrävande och dessutom föreställer jag mig att man äter sånt mer när man kan göra det själv ;). Nu har jag letat efter ras-el-hanout som en galning för en fest med marockanskt tema. Hittade ingenstans, ringde på vinst och förlust till Kajsa Warg. De hade och de skickade mot faktura också, snacka om service :)!

jessika

13:53  
Blogger Lisa sa...

Clotted ceam kan ersättas med kajmak som ävven finns på burk i Mellanösternaffärer. Inte riktigt samma sak och med lägre fetthalt (ca 20%) men hyfsat på scones och till desserter. Lagrad kajmak är en riktigt höjadare men hittills har jag bara hittat det på Malmö Kötthandel på Möllevångstorget.

09:56  
Blogger Lisa sa...

Hmmm, ska nog besöka Cajsa Warg snart ...

Anja: tack så mycket! Jag gillar också cooking for engineers. Ska länka till den när vi gör om designen på bloggen.

Mer om matlagningskurserna på Horsntulll inom kort. Vi håller på att installerar köket.

10:04  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida