Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

tisdag, augusti 16, 2005

Melon med räkor och feta

Med rostad anis och feta får den här sommarlätta räkcocktailen smak av Grekland. Välj de meloner som är i säsong.
Melonsallad med rostad anis
ca 250 g skalade räkor
300 g vattenmelon
300 g ogenmelon eller honungsmelon
2 salladslökar
50 g fetaost
basilika eller mynta
Basilika till garnering
Till dressing:
1/2 tsk anis
1/2 tsk finrivet citronskal
1 msk vit balsamvinäger eller sherryvinäger
1 msk mild olja

1. Rosta anisfröna i torr panna tills de börjar dofta. Krossa dem lätt med kniv eller i mortel. Blanda samman alla ingredienser till dressingen.
2. Tag ut kulor av melonen eller skär den i vackra bitar. Finstrimla salladslöken på snedden. Blanda melon, lök och dressing. Salta och peppra.
3. Arrangera i glas eller i skålar. Toppa med räkor och smulad fetaost. Dekorera med basilika.

2 kommentarer:

Blogger Lisa sa...

Kul!
Vi har så kul i köket hemma att man måste få dela med sig. Jag saknar mina karavaner förfärligt ibland.

17:20  
Blogger Mattias Wirf sa...

Det låter kul, kanske vore något att testa. Kanske passar som lunch någon varm dag? :)

20:58  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida