Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

fredag, november 02, 2007

Nix pusskrog

Det blir ingen pusskrog för jag är sjuk. För övrigt tycker jag att mediedrevet har gått för långt. Ja, det är allvarligt att vara full istället för att sköta sitt uppdrag. man ska få däng när man dabbar sig. Ordentligt. Men: Räck upp en hand alla som aldrig jobbat svart, aldrig betalat svart, aldrig blivit full vid fel tillfälle, aldrig hånglat med fel person, aldrig gjort något olagligt.

Handen uppe? Bra, ta nu upp en sten med handen och kasta den på Schenström. Och förvänta dig inte att bli bjuden på många partyn.

Etiketter: ,

10 kommentarer:

Blogger Åsa sa...

Så sant så sant Lisa! Men hon hade krisberedskapsjour... Alltså hur ofta har de jour? Varje helg? Varje natt? Knappast. Så hur svårt kan det vara att hålla sig nykter när man har jour? Det är väl lite väl simpelt att avfärda det hela med att hon inte var ensam i jouren! Hur skulle det se ut om exempelvis brandmän, ambulansförare, läkare och andra sjukvårdare satt på krogen på jourtid? Och dessutom att jämföra vårat lands och regerings krisberedskapsgrupp med hushållsnära tjänster (vilket fö endast bidrar till vikt tvätt och välklippta gräsmattor bland vissa förorter och har inget att göra med landets säkerhet, ekonomisk utveckling och trygghet för alla som står utanför arbetsmarknaden) är lite väl långsökt. Jag för min del skulle vara glad om jag ens hade råd att gå ut på krogen till att börja med!

Krya på dig, förresten :) Väntar med spänning på första nyhetsbrevet från Taffel :)

12:11  
Blogger Lisa sa...

Ja, men vad jag förstod var hon inte ensam om att ha jouren. Jag tycker att hon ska få vrålmycket däng, men jag tycker inte att hon ska avgå. Och jag ogillar tonen i drevet. Stenkastandet.

Om du läst DN-insändaren hade du förstått varför jag tagit upp svarta tjänster.
Och tack för ditt krya-på-digande!

Till viss del är det självförvålat pga av för mkt vin igår;-)

12:30  
Blogger Björn sa...

åsa: jo, statsministerns statssekreterare har ALLTID jour. Dygnet runt, sju dagar i veckan. Alla veckor. Alla helger. Eftersom han/hon ständigt är högste ansvarig för regeringens krishantering.

Det är bara om ansvaret tillfälligt har delegerats till någon annan som statsekreteraren inte har jour... och visst, hon borde ha delegerat jouren när hon skulle dricka vin, men jag kan lova dig att det inte är första gången en statssekreterare dricker vin utan att ha delegerat jouren...

14:04  
Anonymous Anonym sa...

Tänk när jag äntligen hittar någon som tycker som jag i denna fråga tillhör vi samma familj... Men det är min sambo som inte håller med mig som är på fest i kväll.

18:57  
Blogger Åsa sa...

lisa - nä, jag läser inte DN men jag läste SVD-artikeln du länkat till. Tycker ändå kopplingen är konstig. Håller med dig om "drevet" (som skulle fö behöva ett helt eget forum att vädra åsikter om ;)) som inte verkar ha annat vettigt att skriva om. Och det är väl ändå så att det nu är ombytta roller och sossarna som letar fel och misstag hos borgarna istället. Verkligen inte första gången någon dabbar sig. Verkar dock inte vara mycket till däng med en fortsatt månadslön på över 80.000, i två år, lär hon väl ens aldrig komma i närheten av t ex arbetsförmedlingens datakurser, jobb- och utvecklingsgarantigruppmöten, intressetester eller försäkringskassans likformighetslära. Ju mer ansvar man har i sitt jobb för andra människor desto mer behöver man tänka sig för.

björn - tack för att du klappar mig på huvudet!

20:41  
Blogger Lisa sa...

Åsa: Nyhetsbrevet gick ut igår, mejla mig så skickar jag det till dig manuellt.

Om jag fått välja skulle jag inte alla pengar i världen få mig att gå igenom det som den föredetta statssekreteraren gått igenom. Eller hennes man. Att jag tog upp svartjobb är det för att det är det som Clase just fått däng för.

Pengarna har inget med principsaken att göra.

21:41  
Blogger Lisa sa...

PS Jag har inte nämnt hushållsnära tjänster. Jag tänker faktiskt på alla som jobbat svart, och att en fruktansvärt stor del av Sveriges ekonomi är svart.Det är inget litet lyxproblem att en stor de av befolkningen arbetar utan social trygghet och att statskassan förlorar skatteintäkter.

21:46  
Blogger Oskar sa...

-> Lisa: Jag håller med dig så mycket att det nästan gör ont i mig. Jag tycker det hela är urklantigt och vansinnigt onödigt. Men jag kan också känna att jag har svårt att bli så himla upprörd. Finns många saker som hade varit mycket viktigare att ägna tid och uppmärksamhet åt. Sedan tycker jag att det är en intressant tanke att tänka på om situationen hade varit omvänd - en manlig politiker/tjänsteman och en kvinnlig journalist - och om den hade fått samma mediala uppmärksamhet.

23:08  
Blogger Björn sa...

åsa: ledsen om det var så det uppfattades, det var inte så det var menat.

10:05  
Blogger Lagers tabberas sa...

...och han sade - gå nu och synda ej mer...

18:46  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida