Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

lördag, februari 03, 2007

Enkla snacks

Nu gäller det att göra av med grejorna från Ekolådan.
De små champinjonerna (250 g) stektes hela i olivolja tills de började få färg. Då tillsattes salt, en finhackad vitlöksklyfta, lite svartpeppar och 1/3 tsk stött anis. ( Hade det bara varit vi vuxna hade jag dragit i en slatt halvtorr sherry och lite krossade korianderfrön också.) Det hela fick steka vidare på lägre värme i 5 minuter. Sen åts svamparna med tandpetare.
Det som varit mest positivt med Ekolådan har varit de saftiga smakrika päronen. Jag älskar päron. Till och med på burk. Idag hamnade ekopäronen i en quesadilla.
Jag hyvlade getost tunt över en fullkornstortilla (mjukt osötat tunnbröd går också bra). Sen skalade jag päron och hyvlade över. Redigt med svartpeppar och kanske lite finskuren salladslök sätter piff. Stek din quesadilla i olivolja. Se till att pannan är riktigt het innan du börjar så får quesadillan rätt frasighet. Barnen fick underbar vällagrad Allerum (se där ännu ett glas vin, kanske!) och svensk skinka i sina. De gillar getost men inte päron i quesadilla.
Nu blir det snart taco på rådjursfärs och få ska jag hitta på något fiffigt med kålrötterna.

4 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Åh, vad gott! *dreglar*

19:17  
Anonymous Anonym sa...

När jag var i USA senast så fick jag brunchquesadillas. Har dock för mig att värden stekte dem i "torr" panna...
Undrar vad för panna han stekte i?

17:24  
Anonymous Anonym sa...

Steka i olivolja var för mig en nyhet, jag trodde det bildades massa gifter och sånt då. Men rekomenderar du att jag steker i billig olivolja (t ex 39:- för 75cl på typ wliiys) eller ska man satsa på lite finare även där?

19:32  
Blogger Lisa sa...

Du kan steka quesadillas i en vanlig stekpanna utan fett. Den blir bra så. Jag brujar köra med lite olivolja eller smör i teflonpanna. Då blir den sprödare och meer smakrik.
Jag brukar ha en bra olivolja men inte svindyr. Novellon kostar 100 spänn per liter så jag har den i allt utom vissa milda rätter där jag har en dyrare finolja. Billig bra olja finns på Grekisk import.

Hela Medelhavet steker i olivolja, det är nog det nyttigaste du kan steka i.

22:18  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida