Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

fredag, februari 02, 2007

Sofia - Alex 1-0

Jag anser inte att det är en rättighet att amma offentligt på finkrogar. (Man får helt enkelt använda sitt goda omdöme och följa spelreglerna på platsen i fråga. Spelregler som det naturligtvis ska upplysas om i god tid. ) Men lika fascinerande är det att så många blir intensivt äcklade av offentlig amning.
För som Sofia klokt påpekar: bröst applåderas ju mer de syns (och de får gärna vara av plast) men om de används till det de är avsedda för blir det gräsligt stötande.
Allvarligt talat: kolla in bilderna och avgör vilken som är mest upprörande.

(OK, det här var en kompensation för att Sofia blev påhoppad i kommentarerna. Kom gärna med sakargument men håll en trevlig ton. )

9 kommentarer:

Blogger Smarta Sara sa...

Personligen kan jag inte alls förstå hur man kan bli upprörd eller äcklad (vad är det som är äckligt? att man om man tittarriktigt noga kanske kan se en flik hud? hjääälp!) av att en mor ger sitt barn mat. Och på restaurang - det verkar väl till och med lämpligt. Tycker dessutom att en finrestaurang lämpar sig än bättre än sjabbiga dito, inte minst för barnets skull (och då tänker jag på att miljön på finare etablissemang brukar vara lugnare än hos sina billigare systrar och bröder).

Amma gärna offentligt, om det passar dig och ditt barn. Miljöer där det INTE passar att amma, är enligt min åsikt, högljudda och miljöer. Jag skulle till exempel inte ta med mig en bebis på rockkonsert (av flera skäl) och amma där.

15:47  
Anonymous Anonym sa...

Tack för uppmärksamhet Lisa. Jag personligen föredar att amma lite i skymundan, om det är på cafe/krog/parkbänk. För min skull, för barnets skull. Jag behöver inte "testa" folk, var deras gränser går. Mitt blogginlägg var menat som en nagel i ögat på Schulman som äcklas och tror att amning innebär att "ta av sig på överkroppen". Det jag vill säga med denna kommentar är att håller med dig till 100%och känner mig inte påhoppad alls.

16:16  
Blogger Lisa sa...

Jag avsåg kommentarerna på din kommentar här på bloggen. Bilden på dig gör mig tårögd! Mycket bra inlägg av dig!

16:33  
Blogger Jessica sa...

Sofia, du har inget att be om ursäkt för. Alla är fria att uttrycka sin mening.
Sen att somliga blir fullständigt rabiata av det, det ligger inte på dig och du har uttryckt dig väl, ingenting är särskilt uppseendeväckande eller något att bli skitförbannad över som läsare.

18:15  
Blogger Lisa sa...

Precis vad jag ville säga, tack Jessika.
jag ville bara, ehem, sätta in mitt inlägg i sitt sammanhang.

18:18  
Blogger Oskar sa...

Nivån på kommentarerna i på Schulmans inlägg visar ganska tydligt vilken målgruppen för inlägget var. Tråkig grundinställning i hans inlägg tycker jag. Sedan är det klart att man i de flesta situationer gör klokt i att använda sunt förnuft och känna av omgivningen. Måste ju finnas en ömsesidig respekt för varandra. Förvånande vilka saker folk orkar lägga fokus och energi på.

21:42  
Blogger dan s. sa...

två saker:

1) Krönikörer lever väl ändå på att vara lite vardags-edgy och uppröra folk lite lagom. Jag säger som jag brukar säga om dom där gatuartisterna som står stilla som statyer: "titta inte på dom, det är bara det dom vill"

2) Nåt som ingen berört: Har verkligen småbarn nåt att göra på krogen? Hur fin den än må vara så tycker inte jag att barn ska vistas i en miljö mer mer eller mindre (oftast mer) berusade människor.

Jag kanske är ensam om den åsikten - isåfall får ni gärna upplysa mig om det så att jag har vett att hålla den för mig själv i fortsättningen.

Men det var en väldigt fin amningsbild. Är det rouge på ungens kinder?

00:54  
Blogger Lisa sa...

Dan s: Du får ha vilka åsikter du vill vara du inte kommer med personangrepp eller är otrevlig.
När det gäller ungar på krogen gäller det så klart vilka ungar och vilken krog. Man ska varken störa andra gäster eller utsätta ungar för obehag. Oavsett ålder.

Bilden är underbar.

Jag tycker faktiskt schulman är jättekul ofta.

09:25  
Anonymous Anonym sa...

Ja jag tittar hellre på en bebis som käkar på krogen eller var-som-helst än på en vuxen som "äter"... säg ostron eller något i den stilen.

10:25  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida