Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

fredag, januari 26, 2007

Just nu på Möllevångstorget

Tyvärr är det inget fotoväder så ni får nöja er med information om mina senaste fynd. På Malmö Kötthandel har de tagit in lite nya kondimenter. Jag är nu den lyckliga ägaren till en ny typ av ajvarsläktingen Lutenica, just den här varianten av den serbiska grönsaksröran har fina sotflagor från rostad paprika och innehåller även tomat och lök. Dessutom åkte en burk chimchurri ner i kassen. Misstänker att det är en rätt dålig idé att försöka burka en sås som har fräcschör som sitt främsta kännetecken. Men testas måste den!DSCF1004.JPGFrån Egeisk import kan meddelas att de åter har tagit in de omogna pistaschnötterna inkokta i sockerlag. En showstopper på middagen. Servera till vaniljglass eller fruktsallad och crème fraîche. Och idag blir det lunch på Asien för tredje dagen i rad. Igår blev det bland annat kycklinggryta med lök och citrongräs.

8 kommentarer:

Blogger Jonas Bergroth sa...

Om du händelsevis tittar in på Möllans ost, kan du säga till butikschefen, Mårten – en bredaxlad glad typ med viss norrlandsdialekt – att han är världens bästa lillebror. Det är han nämligen, åtminstone bland dem jag har att välja på.

11:13  
Anonymous Anonym sa...

Kul att du är i Malmö :-) igen.
Kul med tips om rätter på asien och hos malmö kötthandel, Lutenica får jag testa nästa gång :-).

14:18  
Blogger Oskar sa...

-> Jonas: Nämmen! Varför har du inte berättat om det här släktskapet innan???

-> Lisa: Berätta gärna om alla fynd du gör så kan jag gå i dina fotspår om ett par veckor då turen går till Malmö.

14:37  
Blogger Jessica sa...

jag har för mig att chimchurrisar (och dess likar) finns rätt återkommande i hela den delen av världen, Argentina, Chile etc. Jag har ätit en del dundergoda dipsåser som är mycket lika chimchurri.

15:35  
Blogger Jessica sa...

Vad heter pinjisarna i sockerlag? Om jag skulle gå och fråga efter dem...

15:36  
Blogger Jonas Bergroth sa...

Oskar: tja, jag vet faktiskt inte. Även om man kläcker ur sig både ett och annat är det ju altid mer man aldrig klämmer ur sig.

Den här lillbrorsan har i vaje fall den älskvärda egenskapen att han då och då skämmer bort mig med sådant som tryffelolja, portugisisk patanegra och 12-årig balsamico. En privat provsmakning i butiken med honom som ciceron när det är lite kunder hör till mitt livs finaste gastronomiska upplevelser.

16:23  
Blogger Lisa sa...

Jonas: jag har redan kramat din bror idag. Pilutta dig, det har inte du.
Jessica: Ingen aning det står bara på grekiska på den.
Oskar: Hinner inte så mycket mer nu. Men kolla på Mat-Karavans hemsida på goda grejor från A-Z så får du mer insporation.

16:28  
Blogger Jonas Bergroth sa...

Lisa: jag är avundsjuk. Hoppas han var försiktig. Vet inte om det är kajakpaddlingen som gjort honom så gruvligt stark, men han kan krama luften ur vem som helst om han tar i.

16:50  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida