Just nu på Möllevångstorget
Tyvärr är det inget fotoväder så ni får nöja er med information om mina senaste fynd. På Malmö Kötthandel har de tagit in lite nya kondimenter. Jag är nu den lyckliga ägaren till en ny typ av ajvarsläktingen Lutenica, just den här varianten av den serbiska grönsaksröran har fina sotflagor från rostad paprika och innehåller även tomat och lök. Dessutom åkte en burk chimchurri ner i kassen. Misstänker att det är en rätt dålig idé att försöka burka en sås som har fräcschör som sitt främsta kännetecken. Men testas måste den!Från Egeisk import kan meddelas att de åter har tagit in de omogna pistaschnötterna inkokta i sockerlag. En showstopper på middagen. Servera till vaniljglass eller fruktsallad och crème fraîche. Och idag blir det lunch på Asien för tredje dagen i rad. Igår blev det bland annat kycklinggryta med lök och citrongräs.
8 kommentarer:
Om du händelsevis tittar in på Möllans ost, kan du säga till butikschefen, Mårten – en bredaxlad glad typ med viss norrlandsdialekt – att han är världens bästa lillebror. Det är han nämligen, åtminstone bland dem jag har att välja på.
Kul att du är i Malmö :-) igen.
Kul med tips om rätter på asien och hos malmö kötthandel, Lutenica får jag testa nästa gång :-).
-> Jonas: Nämmen! Varför har du inte berättat om det här släktskapet innan???
-> Lisa: Berätta gärna om alla fynd du gör så kan jag gå i dina fotspår om ett par veckor då turen går till Malmö.
jag har för mig att chimchurrisar (och dess likar) finns rätt återkommande i hela den delen av världen, Argentina, Chile etc. Jag har ätit en del dundergoda dipsåser som är mycket lika chimchurri.
Vad heter pinjisarna i sockerlag? Om jag skulle gå och fråga efter dem...
Oskar: tja, jag vet faktiskt inte. Även om man kläcker ur sig både ett och annat är det ju altid mer man aldrig klämmer ur sig.
Den här lillbrorsan har i vaje fall den älskvärda egenskapen att han då och då skämmer bort mig med sådant som tryffelolja, portugisisk patanegra och 12-årig balsamico. En privat provsmakning i butiken med honom som ciceron när det är lite kunder hör till mitt livs finaste gastronomiska upplevelser.
Jonas: jag har redan kramat din bror idag. Pilutta dig, det har inte du.
Jessica: Ingen aning det står bara på grekiska på den.
Oskar: Hinner inte så mycket mer nu. Men kolla på Mat-Karavans hemsida på goda grejor från A-Z så får du mer insporation.
Lisa: jag är avundsjuk. Hoppas han var försiktig. Vet inte om det är kajakpaddlingen som gjort honom så gruvligt stark, men han kan krama luften ur vem som helst om han tar i.
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida