Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

måndag, april 24, 2006

Stoppa pressarna!

Hemkommen från Gastronord, den stora matmässan där nördar, matvrak och de som slår mynt av dem möts. Vilken smak är det då som dröjer sig kvar? Det mesta som provats i mässans snyggaste monter — Italiana Food Selection, är värt att åka tillbaka en sväng för. Gina Hjort som driver företaget får en att gripa efter klyschor som passion och matälskare. Inga andra ord räcker till.
Culatellon di Zibello utför ett trolltrick i munnen genom att diskret smälta bort samtidigt som den sötigt nötiga smaken dröjer kvar och berusar i en kvart. Parmaskinka blir inte bättre än så. Inte mycket annan mat heller för den delen. Här behövs banne mig ingen vitlök, chipotle och eller jävla Sour Ceam & Onion.
Lika dramatisk för sinnena är Mostarda di Arance från den lilla hant- och tillverkaren le Tamerici. Här kommer jag med en druckens envishet tillbaka till min tes att korta ingredienslistor borgar för kvalitet. Tre ingredienser är allt som behövs för att skapa en smakexplosion. Bitterljuva apelsiner, lenande socker och en kontrapunkt i form av pikant olja från senap.
Men det allra ljuvaste minnet är trots allt dessertsåsen från det finska företaget Petsmo Bär.
Även här är ingredienslistan föredömligt kort: Havtorn, socker och smultron.
Best in Show, helt enkelt.

3 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Men vad roligt att jag skickat hit besökare. Tusen tack för att Du hörde av Dig också! Du är ju min favorit-mat-duktig-tjej! :-) Nu tänker jag vara mallig hur länge som helst och skryta om att Du har skrivit i min gästbok!

Tack! Och ha det gott!

PS! Tack också för alla oerhört bra och spännande tips jag (och alla andra...) fick av Dig på TV! DS!

15:10  
Anonymous Anonym sa...

Bitterljuva apelsiner låter helt underbart..

20:42  
Blogger Brazilian Linda sa...

Åh vad härligt med matmässa! Jag lyckades lura med mannen på en vad jag trodde skulle vara en mat mässa här. Hmm.. det fanns ett stånd med piroger typ. Helt fel... Älskar italienskt.. underbart!
Trevlig blogg du har... Den kanske vill läggas till i min blotta lilla länksamling?? :)

13:49  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida