Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

onsdag, januari 04, 2006

Kristallkulan om kalaskulan

Publikfriande profetior om det kommande året är ettt enkelt sätt att fylla sin bloggkvot. Men är de så här ystra förtjänas de att läsas av alla vinnö ... oj, jag menar vinälskare.
Johan förbereder morgondagens lunch för finlandssvenska gäster. Nu sjuds smet till pepparkaksglass som ska serveras till en ny variant av äppelpaj. Botten bakas på skrädmjöl från Saltå vilket ger subtila toner av hasselnöt.
Om ni tjatar lite här genom att skriva fjäskande inlägg kanske han bloggar pajen och kanske även dinkelsconesen och alla makalösa surdegsbröd som producerats under helgerna. Det är synd och skam att dessa geniala skapelser inte ska komma omvärlden till gagn.

8 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

oh, pajen låter jättespännande! Berätta mer.

23:46  
Anonymous Anonym sa...

Jag tycker att det skulle vara kul och intressant att höra mer om dinkelsconsen + surdegsbröden. Har vidarbefodrat surdegspdfn till min särbo som brukar använda sig av Jan Hedhs recept från Bröd. Själv tycker jag att ert/Johans recept är något för mig som är en riktig amatörbagare men gillar att baka
"nyttigt" bröd som är bra för magen och själen.

10:12  
Blogger Olle Lidbom sa...

Men men, jag trodde dinkel var helute?

10:26  
Blogger Clivia sa...

SNÄLLA, skriv om pajdegen! Jag har av misstag - i den mån skrädmjöl kan vara ett misstag (tveksamt)- inte mindre än två påsar i skåpet. Den ena Saltå, den andra Mårbacka. Selma LAgerlöf var tydligen en varm förespråkare för detta fina mjöl.

10:50  
Blogger Lisa sa...

Lidbom: Det var förra året! Nu är det dinkels andra andning som gäller. Allvarligt tallat blev sconesen bra men hade nog blivit lika bra på annat mjök. Vi gillar dinkel men anser att det är överreklamerat. Räkna med omgattande blindtester i vårt kök närmaste året.

Skrädmjöl är däremot underskattat.

11:27  
Blogger Viktoria sa...

Dela med dej, Johan!!!

15:26  
Blogger Jessica sa...

Dinkelns andra andning? Hurdå?
Föräldrarna har flyttat till Gotland. Mycket dinkel där, liksom i Tyskland.

17:57  
Anonymous Anonym sa...

Johan! Min hetlevrade surdeg skriker efter nya goda surdegsbröd. Kan du vara snäll och publicera ett till.

Hälsningar,

Eva

14:53  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida