Matälskaren har flyttat till Taffel.se. Uppdatera dina bokmärken och häng med!

söndag, januari 08, 2006

Härrrliga Harran!

Vi kastade oss iväg till Cajsa Warg redan idag. Mer om detta senare, nu är det annat som uppfyller min själ (eller i alla fall ekar i det limbiska systemet). Namnet på min kärlek är Ali Nazik. Vi talar om en av de mildare rätterna från den turkiska provinsen Adana som i regel bjuder på hetare upplevelser än denna smäktande smekning. En saftig smakrik kebab placeras på en kompott av kolgrillade auberginer som vänts i en krämig yoghurt och fått en snudd på dödlig dos vitlök. Till detta bulgur som rodnar av stark paprika , tomat och lök. Lite sallad och rödlök med sumak fulländar mästerverket som med sina 159 kronor är en av de dyrare på menyn. När tillståndet kommer (snart, snart) utlovas turkiska viner att skölja ner maten med. Besök Harran BBQ & kolgrill på Folkungagatan 83 när ni vill övertygas om att den turkiska gastronomin har mer att bjuda på än översöt konfekt som smakar rakvatten.

Uppdaterat! Vi har varit på Harran igen (oktober 2006). Lika nöjda denna gång. Den förtjusande personalen bjöd på sina privata kokosprickar. Möjligen kan ni be kocken hålla igen på tomatsåsen i ali nazik. Den domineerade en aning denna gång. Fetaostrullarna eller den stora plocktallriken rekommenderas starkt som förrätt.

3 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Fast jag måste nog slå ett slag för Adana kolgrill, ganska mitt över gatan från Harran...bredvid den märkliga affären som bara säljer startmotorer...fantastiskt god mat, och väldigt billigt!

17:39  
Blogger Lisa sa...

Vi ska omedelbart besöka även denna kolgrill och göra en jämförande studie. Är maten bra nog stödköper vi givetvis en startmotor från butiken bredvid.

19:17  
Anonymous Anonym sa...

Harran var mycket bra första gången vi var där. Nästa besök gjorde oss allt annat än nöjda eftersom delar av maten inte var klar, vilket i och för sig kompenserades av att annat var sönderbränt.

När vi dessutom fick in notan från sällskapet jämte och servitrisen sa att vi glatt skulle betala denna eftersom de redan betalat vår (jajamensan!), så kom vi fram till att de får klara sig utan oss i fortsättningen.

Adana är väldigt bra, så ni kan nog tänkas komma hem med en startmotor...

16:18  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida